Kategóriák: HírekTokodaltáró

Felújítják a tokodaltárói Orgona utcát

Tokodaltáró Község Önkormányzata az idei évben a Magyar Falu Program keretében három projektben is sikeresen pályázott.

Petrik József polgármester a település közösségi oldalán közölte, hogy az Orgona utca felújítására 31.340.985 forint, közösségszervezéshez (rendezvények) kapcsolódó eszközök beszerzésére és a munkatársak bértámogatására 5.222.589 forint, míg mobilszínpad és rendezvénysátor vásárlására 3.987.986 forint támogatást nyertek.

Továbbá az önkormányzat a Magyar Falu Program keretében a gyógyszertár előtti járda felújítására, a közterület karbantartására szolgáló eszközök beszerzésére, illetve játszótéri játékok vásárlására is nyújtott be pályázatot. Ezek a pályázatok a tartalmi és formai szempontból is megfeleltek, de a rendelkezésre álló pénzügyi forrás kimerült, ezért kérelmük tartaléklistára került. Ez azt jelenti, ha egy nyertes önkormányzat nem valósítja meg a pályázatát, vagy további forrást csoportosítanak át az adott programra, akkor a tokodaltárói önkormányzat még támogatásban részesülhet.

Mindemellett a település pályázott még a Bányász Közösségi Színtér (Művelődési Ház épülete) régi nyílászáróinak és gázkazánjának cseréjére is. Itt még várják a pályázat kedvező elbírálását.

Forrás: Tokodaltáró Facebook oldal
Borítókép: illusztráció

Megosztás