Kategóriák: Hírek

Nyolcvan zsáknyi szemét gyűlt össze Bajnától Szomorig

Bajnától Szomorig a településeket összekötő útszakaszokon tavaszi nagytakarítást szerveztek az önkormányzatok április 23-án, szombaton.

Ábrahám Zoltán, Bajna alpolgármestere elmondta, hogy a Föld napjához kapcsolódó szemétszedésen mintegy negyvenen vettek részt. Az önkéntesek Bajna-Nagysáp-Epöl-Máriahalom-Gyermely-Szomor útvonalon mintegy nyolcvan zsáknyi szemetet szedtek össze. Az akció során rendszámtáblát és személyigazolványt is találtak, a legtöbb pedig a műanyag flakonból gyűlt össze.

Ábrahám Zoltán megjegyezte azt is, hogy az önkéntes csoportok a lakóhelyükről indultak a szomszéd település irányába, majd félúton találkoztak és egy helyre helyezték a zsákokat. A szemétszedéshez szükséges zsákokat és kesztyűket a Magyar Közút Nonprofit Zrt. biztosította, végül az összegyűlt hulladékokat is ők szállították el.

A résztvevőket a szemétszedési akció után a Bajnai Szent Donát Borbarát Egyesület pincéjénél vendégelték meg. „Polgár Peti énekes, humorista is csatlakozott hozzánk és főzött nekünk egy finom pörköltet” – tette hozzá az alpolgármester.

Megosztás