Kategóriák: HírekNyergesújfalu

Kerékpáros szervizpontot adtak át Nyergesújfaluban

Az országos BikeSafe program keretében Komárom-Esztergom megyében elsőként Nyergesújfaluban telepítettek kerékpáros szervizpontot a rendőrőrssel szemben, a mozinál.

Az április 25-én megrendezett ünnepélyes átadón Mihelik Magdolna polgármester asszony elmondta, hogy Nyergesújfalu egy új eszközzel, mondhatni létesítménnyel gazdagodott. „Itt halad az EuroVelo6 kerékpárútvonal, amely 420 kiméter hosszan kíséri Magyarországot. Most érkeztünk el arra a pontra, hogy a Duna mentén is kialakítanak, illetve felújítanak kerékpárút szakaszokat. Korábbi pályázatoknak köszönhetően Nyergesújfaluban teljes hosszában felújították a kerékpárutat, de már Bajót irányába is van biztonságos, védett kerékpárút, melyek a jövőben újabb szakaszokkal bővülnek majd” – jegyezte meg a polgármester asszony, majd elmondta azt is, hogy nagy öröm, hogy pihenőhelyekkel és különböző eszközökkel – például ilyen szervizpontokkal – egészítik ki a kerékpárutakat.

Dr. Hatala József nyugállományú rendőr altábornagy, a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács vezetője elmondta, hogy amikor hat évvel ezelőtt elindították a BikeSafe országos kerékpár regisztrációs programot, akkor komoly gondot okozott a nagyértékű kerékpároknak az eltulajdonítása és minden igyekezet ellenére nem sikerült elérni, hogy a kerékpárok valamilyen egyedi azonosítóval rendelkezzenek, ami által vissza lehetne keresni az eszközöket. Azonban egyre népszerűbb lett a regisztrációs felület, amire, ha valaki beregisztrál, nagyobb eséllyel találhatja meg elveszett, vagy ellopott kerékpárját. „Ma már közel 130 ezren regisztráltak a rendszerbe. A kerékpárok megtalálásában pedig nagy segítséget nyújtanak a rendőrök” – jegyezte meg dr. Hatala József, majd az egészség jegyében azt mondta, hogy az életmódváltás szempontjából egyre többen választják a kerékpározást és mivel egyre több a kiépített kerékpárút, nagyobb távolságokat tesznek meg, mint korábban. Azonban a kerékpároknak is lehet műszaki hibája, melyeket ezeken a szervizpontokon orvosolhatnak, majd a következő jó hírrel zárta szavait a tanács vezetője: „Örömmel jelentem be, hogy május 6-án kerül sor a következő szervizpont telepítésére Esztergomban”.