Paradicsomkaróval fejen ütötte az idős sértettet

Nem jogerősen felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték azt a nőt, aki dorogi otthonukban ittas állapotban kétszer mellkason szúrta élettársát. Később a nő – szintén ittasan – egy paradicsomkaróval vágott fejbe egy idős személyt Tokodon.

A megállapított tényállás szerint 2019. december 15-én, 18 óra körül, az élettársak a dorogi otthonukban ittas állapotban összevesztek, majd dulakodtak. Ennek során a nő (I. rendű vádlott) egy 12 cm pengehosszúságú késsel kétszer mellkason szúrta a férfit (II. rendű vádlott), aki ezt követően nagy erővel jobb lábon rúgta a párját. A férfinak a hasüregbe is behatoló, a szívburok mellett elhaladó, közvetett életveszélyt eredményező szúrt sérülése keletkezett. A nőnek pedig eltörött a lába, ami nyolc napon túl gyógyul.

Ezen túlmenően a nő 2020. július 7-én, 17 óra körül, egy tokodi családi ház udvarán beszélgetett és italozott az ismerőseivel. Az ittas állapotú nő az ingatlan tulajdonosát, az idős, betegeskedő sértettet sértegetni, becsmérelni kezdte, mely miatt a sértett nemtetszését fejezte ki. Erre a nő kihúzott a földből egy 125 cm hosszúságú, 3 cm átmérőjű paradicsomkarót, mellyel a sértettet fejen ütötte. A sértettnek nyolc napon belül gyógyuló sérülése lett.

A Tatabányai Törvényszék az I. rendű vádlottat 2 rendbeli testi sértés bűntettében bűnösnek találta, ezért őt halmazati büntetésként 2 év – 5 évre felfüggesztett – börtönbüntetésre ítélte. A bíróság a felfüggesztés próbaidejének tartamára elrendelte az I. r. vádlott pártfogó felügyeletét. A II. rendű vádlottat a bíróság testi sértés bűntette miatt 400.000 forint pénzbüntetésre ítélte. Az ítélet az I. rendű vádlott esetében nem jogerős, mivel az ügyész és az I. r. vádlott védője fellebbezést jelentett be, a II. r. vádlott vonatkozásában jogerős.

Forrás: Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség / Tatabányai Törvényszék