Két ukrán férfit támadtak meg Tokodaltárón

Meghosszabbították előzetes letartóztatását annak férfinak, aki társával két ukrán állampolgárt bántalmazott tavaly ősszel Tokodaltárón.

A megalapozott gyanú szerint a gyanúsítottak 2021. október 11-én az esti órákban egy tokodaltárói büfében együtt szórakoztak, italoztak két alkalmi ismerősükkel, az ukrán állampolgárságú sértettekkel, melynek során valamennyien ittas állapotba kerültek. 22 óra után együtt indultak el a sértettek tartózkodási helyére. Útközben betértek egy sötét, szűk utcába, ahol a gyanúsítottak hirtelen rátámadtak a sértettekre, bántalmazták őket. Az egyik sértettet megütötték, aki ennek következtében hanyatt esett, majd a földön fekvő sértettet megrugdalták és a magatehetetlenül fekvő, vérző sértettet hátrahagyva elmentek a helyszínről. A sértett a bántalmazás következtében életveszélyes koponya sérüléseket szenvedett el.

Az egyik férfi letartóztatását a főügyészség indítványára 2021. október 15-én rendelte el a Tatabányai Járásbíróság nyomozási bírája. A másik férfit később fogta el a nyomozó hatóság, az ő letartóztatását az ügyészség indítványára 2021. október 28-án rendelte el a bíróság.

Az utóbb elfogásra kerülő férfi letartóztatásának meghosszabbítását indítványozta a főügyészség tekintettel arra, hogy megszökött, valamint vele szemben továbbra is fennáll a szökés és a bűnismétlés veszélye. Társa továbbra is letartóztatásban van.

Az ügyészi indítványnak a Tatabányai Járásbíróság nyomozási bírája helyt adott és a gyanúsított letartóztatását további kettő hónappal, 2022. június 28-áig meghosszabbította.

Forrás: Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség / Tatabányai Törvényszék