Kategóriák: HírekKék hírek

Ittas férfi pénztárcáját lopta el egy lábatlani kocsmában

Vádiratot nyújtottak be azzal a férfival szemben, aki az erősen ittas, emiatt védekezésre képtelen férfi zsebéből lopta el annak pénztárcáját egy lábatlani kocsmában.

A vádirat szerint az elkövető 2021. október 21-én 20 óra 55 perc körüli időben a lábatlani kocsmában a férfi sértett erősen ittas, védekezésre képtelen állapotát kihasználva eltulajdonította az annak zsebében elhelyezett pénztárcáját, amiben 34.600 Ft összegű készpénz volt. Az elkövető a pénztárcából a készpénzt kivette, majd a pénztárcát a sértett ingatlanának udvarára bedobta.

Az ügyészség indítványára az Esztergomi Járásbíróság a férfi letartóztatását egy hónapra rendelte el 2021. október 26-án, majd ennek határidejét legutóbb 2022. április 26-ig meghosszabbította.

Az ügyészség a vádiratban arra tett indítványt, hogy az Esztergomi Járásbíróság az elkövető letartóztatását a bűnismétlés veszélye miatt tartsa fenn, továbbá a férfit börtönbüntetésre és közügyektől eltiltásra ítélje, valamint kötelezze a sértett kárának a megtérítésére.

Fotó, forrás: Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség