Kategóriák: HírekNyergesújfalu

Felújítják a nyergesújfalui Diófa utcát

2022. május 2-án adják át a munkaterületet a nyergesújfalui Diófa utcában. Többek között kicserélik az ivóvízvezetéket, zárt csapadékvízelvezetőt alakítanak ki, valamint az útburkolat, a járda és a kapubeállók is megújulnak. A tervek szerint a munkálatok 2022. december 20-ára fejeződnek be – olvasható a település hivatalos honlapján.

Ivóvízvezeték csere: A meglévő gerincvezetéket és az ingatlanok bekötővezetékeit a vízóráig cserélik le. A munkák ideiglenes felszíni vezeték (repülő vezeték) kialakításával kezdődnek, melyből az ingatlanok vízellátása átmenetileg, az építés és üzembe helyezés idejéig biztosított lesz. Az új gerincvezeték és a bekötővezetékek cseréjét, üzembe helyezését követően a repülővezetéket és az ideiglenes bekötővezetékeket megszüntetik.

Csapadékvíz: A meglévő nyíltárkos elvezetés helyén zárt rendszerű (csőben vezetett) csapadékvíz elvezetés valósul meg víznyelők kialakításával és a tetőlefolyók bekötésével. Azon ingatlanok előtt, ahol a szintviszonyok megkövetelik, rácsos segédfolyóka lesz kialakítva (és bekötve a gerincvezetékbe), a csapadékvíz ingatlanra való befolyás elkerülése érdekében.

Útépítés: A 10. sz. főút csatlakozásától a Kernstok utca felújított végéig az útburkolatot, a járdát, valamint a kapubeállókat újítják fel. A meglévő burkolat és az alatta lévő rétegrend elbontása után új útalapot alakítanak ki, melyre az út és a kapubeállók felületén 8 cm-es, a járda felületén 6 cm-es beton térkő burkolatot helyeznek el. A meglévő burkolat szélessége 3,5-3,9 m, a tervezett burkolat szélesség 4,75 m. A járda és az útburkolattól „K” szegéllyel látják el, ezáltal 6 centiméterrel magasabban lesz a burkolat szintjétől. Az utca K-i (Padányi tér felőli) oldalán csak azok a részeket burkolják le, melyek jelenleg is térkővel vannak ellátva. Itt megmarad a zöld sáv és megmaradnak a diófák.

Forrás: nyergesujfalu.hu
Borítókép: Google