Kategóriák: Hírek

Újabb út- és járdaszakasz újulhat meg Sárisápon

Mintegy 33 millió forint támogatásból a Nádas köz és mintegy 9 millió forint forrásból a Fő utca egy járdaszakasza újulhat meg Sárisápon.

A Magyar Falu Program keretében meghirdetett „Út, híd, kerékpárforgalmi létesítmény, vízelvezető rendszer építése/felújítása – 2022” című pályázaton a sárisápi önkormányzat 32.966.527 forint támogatást nyert, melyből a Nádas köz teljes aszfaltburkolata újul meg 275 méter hosszan, kétoldali süllyesztett szegéllyel.

Az önkormányzat egy másik Magyar Falu Program által kiírt projektben is sikeresen pályázott. Az „Önkormányzati járdaépítés/felújítás támogatása – 2022” című projekt keretében 9.072.899 forint forrásból megújul a Fő utca – a Petőfi utca és a gyógyszertár közötti járdaszakasza –, amely térkőburkolatot kap 250 méter hosszan, átlagban 1,5 méter szélességben, továbbá a buszmegállónál kiemelt szegélyt építenek a peronnál.

Kollár Károly, Sárisáp polgármestere elmondta, hogy legutóbb a Magyar Falu Programban a Hunyadi és a Mező utca egy-egy útszakasza újulhatott meg. Továbbá a Sárisápi Bányász Közösségi Tér épületét hőszigetelték.

Borítókép: illusztráció