Rendszeresen ütötte-verte feleségét

Nem jogerősen 2 év 8 hónap börtönbüntetésre ítélték azt az esztergomi férfit, aki rendszeresen fenyegette és bántalmazta Tokodon élő feleségét.

A bíróság megállapította, hogy a vádlott és a sértett házassága megromlott, ezért a férfi 2019. májusban elköltözött a tokodi ingatlanból. Az elkövető 2019. június 7-én 21 óra 30 perc körül megjelent a sértett tokodi lakóhelyén, a kerítésén átmászott, majd bement a házba. A házastársak veszekedése során a nő felszólította a férfit, hogy hagyja el az ingatlant. A férfi a felszólításnak nem tett eleget, hanem belerúgott felesége lábába, és pofon ütötte. A férfi azután hagyta el a házat, hogy a nő kiabálni kezdett. A vádlott a sértett lábát ért rúgással nyolc napon belül gyógyuló sérülést okozott. A vádlott 2019. június 8-án telefonon azzal fenyegette a sértettet, hogy meg fogja ölni.

A férfi kezdeményezésére 2020 februárjában a házastársak kibékültek, de ekkor még nem költöztek össze. Ezután a sértett gyakran meglátogatta férjét annak esztergomi otthonában. Két ilyen alkalommal az ittas vádlott féltékenységében felpofozta a nőt, emiatt utóbb a sértett a radiátornak esett és a szemét beütötte.

A sértett 2020. május 12-én a férfihoz költözött. Az ittas és féltékeny vádlott 2020. május 15-éről 16-ra virradóan a nőt többször pofon ütötte. Ezután a férfi kérlelte a sértettet, hogy bocsásson meg neki, a nő azonban közölte, hogy elhagyja őt, mire a vádlott lefejelte feleségét, lelökte a székről, többször megütötte és megrúgta.

Az Esztergomi Járási Ügyészség indítványa alapján az Esztergomi Járásbíróság kapcsolati erőszak bűntette miatt 2 év 8 hónap börtönbüntetésre és 3 év közügyektől eltiltásra ítélte a férfit. A bíróság ítélete nem jogerős, ellene a vádlott felmentésért jelentett be fellebbezést.

Forrás: Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség / Tatabányai Törvényszék