Kifigyelte a pizzafutárt, majd a gépkocsijával elhajtott

Vádiratot nyújtottak be azzal a férfival szemben, aki álnéven adott le ételrendelést egy esztergomi címre, majd kifigyelte a pizzafutárt, akinek a gépkocsijával elhajtott, amíg a futár az étel kézbesítését kísérelte meg.

A vádirat szerint a férfi 2021. augusztus 29-én 22 óra 48 perckor álnéven rendelt ételt, a kézbesítési címeként olyan esztergomi címet adott meg, ami nem az övé. A pizzafutár mintegy fél óra elteltével kiszállította az ételt egy gépkocsival.  Az elkövető titokban figyelte a sértettet, vele folyamatosan telefonon kapcsolatban állt és őt – azért, hogy a gépkocsijától eltávolítsa – az esztergomi térre irányította.  A futár az indítókulcsot a gépkocsiban hagyta. A vezetői engedéllyel nem rendelkező elkövető a járműbe beült és azzal elhajtott, a gépkocsiban volt étel, melegen tartó táska, valamint rádiósmagnó, töltő, és kormányvédő. Az esztergomi rendőrök a gépkocsit másnap megtalálták, a rádiósmagnót pedig az elkövető esztergomi lakóhelyén foglalták le.

Az elkövető 2021. augusztus 25-én az esti órákban az Esztergom Kis-Duna sétányon kerékpározott, amikor utolérte az előtte szintén kerékpárral közlekedő sértett nőt. A férfi ekkor hirtelen mozdulattal kikapta a sértett kerékpárjának első kosarába helyezett bevásárlótáskáját, amiben iratai, készpénze, 2 darab bankkártyája és használati tárgyai voltak.  A lopás elkövetési értéke 14.850 Ft, amely nem térült meg, mivel a táskát és annak tartalmát az elkövető később a Dunába dobta. A férfi a bankkártyákat jogosulatlanul használta, az egyiket használva 9.360 Ft kárt okozott a sértettnek, amikor pizzát rendelt, valamint további tizenhatszor próbált fizetni a két bankkártyával, de a tranzakciók sikertelenek maradtak, mivel a sértett a bankkártyákat letiltatta.

Az ügyészség a vádiratban arra tett indítványt, hogy a Tatabányai Járásbíróság a letartóztatásban lévő különös visszaeső férfit börtönbüntetésre, közügyektől eltiltásra, és 63.946 Ft vagyonelkobzásra ítélje.

Forrás: Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség
Borítókép: police.hu