Egymás után kétszer loptak ugyanabból a boltból

Ítéletet hoztak azzal a két férfival szemben, akik ugyanazon a napon, mintegy fél óra különbséggel kétszer mentek be lopni ugyanabba az esztergomi boltba.

A megállapított tényállás szerint a két férfi 2020. július 17-én 06 óra 10 perc, majd 06 óra 43 perc körüli időben ugyanabból az esztergomi boltból tulajdonított el termékeket. Az egyikük a vegyiárus polcról mosókapszulákat vett le és a társa által tartott táskába rejtette. Ezután a két férfi az édességek sorába ment, ott az egyikük 10 db 100 grammos csokoládét rejtett a ruházatába, majd a táskájába, miközben a társa figyeléssel biztosította a cselekményét. A második alkalommal a vegyiáruk sorából loptak termékeket ugyanazzal a módszerrel. A lopott termékeket tartalmazó táskát úgy vitték ki az üzletből, hogy az egyik férfi a pénztáros figyelmét elterelte, míg a másik a táskával az üzletből kiment. A két férfi összesen 24.993 forint értékben tulajdonított el tárgyakat a boltból.

Az Esztergomi Járási Ügyészség indítványa alapján az Esztergomi Járásbíróság a 2022. április 5. napján tartott előkészítő ülésen, társtettesként elkövetett lopás vétsége miatt az I. rendű vádlottat, mint többszörös visszaesőt, 1 év 4 hónap börtönbüntetésre, 2 év közügyektől eltiltásra, míg a társát 10 hónap, végrehajtásában 2 évre felfüggesztett fogházbüntetésre ítélte. A bíróság mindkét férfi esetében 12.496 forint vagyonelkobzást is elrendelt. Az elsőfokú ítélet jogerős, azt az ügyész is tudomásul vette.

Forrás: Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség / Tatabányai Törvényszék
Fotó: Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség