Parfüm tolvajokat buktatott le a kamerafelvétel

Vádiratot nyújtottak be egy fiatalkorú fiúval szemben, aki egy drogérialánc esztergomi, dunaújvárosi és négy budapesti üzletéből lopott parfümöket társaival, két esetben saját anyjával. Az ellopott illatszerek értéke megközelíti az egymillió forintot.

A lopás bűntette, lopás vétsége és a kiskorú veszélyeztetése bűntette miatt indult ügyben a Tatabányai Járási Ügyészség összesen négy budapesti lakóhelyű, parfümöket lopó elkövetővel szemben nyújtott be vádiratot.

A vádirat szerint az egyik fiatalkorú elkövető 2021. évben hatszor lopott parfümöket a magyarországi üzletlánc dunaújvárosi, esztergomi és négy budapesti üzletéből összesen 987.980 Ft értékben. Két esetben a lopásban a társa az édesanyja volt, őt az ügyészség a lopás bűntettén kívül kiskorú veszélyeztetése bűntettével is vádolja. A fiatalkorú férfi társa két esetben egy felnőtt nő volt, egy esetben pedig egy fiatalkorú férfi.

Az elkövetők a parfümöket táskába rejtve vitték ki az üzletekből, a parfümök egy része áruvédelmi eszközzel volt ellátva. Az egyik budapesti üzletben az elkövetők alufóliával kibélelt, az áruvédelmi eszköz hatástalanítása céljából átalakított táskába pakoltak parfümöt, ezt a táskát a nyomozó hatóság lefoglalta.

Az ügyészség a fiatalkorú elsőrendű férfival szemben végrehajtásában felfüggesztett szabadságvesztés kiszabására, pártfogó felügyelet elrendelésére, és magatartási szabályként az iskolai tanulmányok folytatásának előírására, az egyik nővel szemben végrehajtásában felfüggesztett szabadságvesztés kiszabására, a másik fiatalkorú férfival szemben közérdekű munka büntetés kiszabására tett indítványt.

A fiával együtt lopó nővel szemben az ügyészség indítványozta végrehajtásában felfüggesztett szabadságvesztés kiszabását, pártfogó felügyelet elrendelését, valamint eltiltását bármely olyan foglalkozás gyakorlásától vagy egyéb tevékenységtől, amelynek keretében tizennyolcadik életévét be nem töltött személy nevelését, felügyeletét, gondozását, gyógykezelését végzi, illetve ilyen személlyel egyéb hatalmi vagy befolyási viszonyban áll.

Az ügyészség indítványozta azt is, hogy az Esztergomi Járásbíróság kötelezze az elkövetőket a sértett meg nem térült kárának a megtérítésére.

Fotó, forrás: Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség