Kategóriák: Hírek

Nincs több műanyag tasak a SPAR tatabányai áruházaiban

Újabb lépést tesz a SPAR a környezeti fenntarthatóság irányába. A vállalat tatabányai üzleteiben kivonja a hagyományos, műanyagból készült tasakokat és biológiailag lebomló csomagolóeszközt vezet be.

Környezeti fenntarthatóság az üzletekben

A SPAR elkötelezte magát a környezeti terhelés csökkentése, ahol pedig ez lehetséges, a fokozatos kivezetés utáni teljes megszűntetése iránt. Folyamatosan csökken az élelmiszerek csomagolása során felhasznált műanyag mennyisége és többször használatos tárolóeszközök és szilikonfedelek teszik lehetővé, hogy a vásárlók is csatlakozzanak a fenntarthatósági kezdeményezéseinkhez. A vállalat következő lépése a zöldségek és gyümölcsök tárolására gyártott hagyományos, műanyag tasak kivezetése, amelynek egy új, biológiailag lebomló zacskó az alternatívája mostantól. A pékáru területen pedig a műanyag tasakokat a papír tasakok váltják fel.

Vásárlóival közösen lesz egyre zöldebb a SPAR

A SPAR az egyszer használatos műanyagtasakok kivezetésével együtt arra ösztönözi vevőit, hogy vásárlásukhoz használjanak többször használatos zöldség- és gyümölcstároló, illetve pékáru tasakokat, melyeket a SPAR üzleteiben is megvásárolhatnak. Az áruházlánc emellett arra is lehetőséget biztosít, hogy saját csomagolóanyagba, vagy akár csomagolás nélkül vásároljanak zöldséget és gyümölcsöt.

Műanyag tasak mentes tesztütem Tatabányán

A vállalat a 9 tatabányai SPAR és INTERSPAR áruházában, 2022. április 4-től négy héten át teszteli az elsődlegesen zöldség és gyümölcs csomagolására alkalmas lebomló zacskót, amely a zöldség és gyümölcs részlegeken érhető el 15 forintos darabáron. Az önkiszolgáló kasszáknál történő fizetés esetén a vásárlók pedig saját maguk megjelölhetik, hogy áruházban vásárolt vagy otthonról hozott tasakot használnak.

Nemcsak környezetbarát, hanem praktikus tasak a polcokon

A tasak anyaga révén rugalmasabb, így a nagyobb súlyok hatására ellenállóbb. Szemben a hagyományos változattal a termék biológiailag lebomló, sőt házilag komposztálható, így a használatot követően a komposztba vagy a kommunális hulladéktárolóba is elhelyezhető.

A SPAR arra is felhívja a vevők figyelmét, hogy ez a csomagolóanyag a pékáruk otthoni tárolására nem alkalmas, mert erőteljes nedvesség-elszívó tulajdonsága miatt a pékáru hamarabb kiszárad benne.

Megosztás