Lopott motorkerékpárral közlekedtek

Lopott motorkerékpárral közlekedett a két 18 éves elkövető, akik előtte már más bűncselekményeket is elkövettek. A dorogi rendőrök elfogták, az esztergomi nyomozók kihallgatták őket.

A dorogi rendőrök március 29-én 23 óra előtt egy motorkerékpárra lettek figyelmesek a városban, amin két fő utazott bukósisak nélkül. Amint meglátták a rendőröket gyorsítottak és menekülőre fogták. Nem sokkal előtte Esztergomból elloptak egy motorkerékpárt ismeretlen személyek, aminek leírása egyezett ezzel a járművel. A rendőrök két perccel később már megtalálták a két fiatal, akik egy teherautó mögött próbáltak elrejtőzni. Elmondták, hogy a motort alig egy órája lopták Esztergomból, majd azt felváltva vezették. Kiderült, hogy egyiküknek sincs vezetői engedélye, a velük szemben alkalmazott alkoholszonda pozitív eredményt jelzett. Őket mintavételre egy egészségügyi, majd a Dorogi Rendőrkapitányságra előállították. A két személynél a rendőrök más nevére szóló okmányokat találtak.

Hamar kiderült, hogy még ezen a napon Esztergomban 21 óra körül egy autót akartak elvinni a Diósvölgyi útról. Abba beültek, de nem tudták beindítani. Átkutatták és a talált okmányokkal távoztak.  Egy másik nyitott gépkocsit is találtak, abból a forgalmi engedélyt vitték magukkal. T. Csaba és P. Zoltán a Dobogókői úton lopta el a motorkerékpárt, amivel Dorogra mentek. Őket az esztergomi nyomozók jármű önkényes elvétele, jármű önkényes elvétele kísérlet és lopás miatt gyanúsítottként kihallgatták. P. Zoltán ellen napokkal előtte lopás miatt indult büntetőeljárás az Esztergomi Rendőrkapitányságon. A rendőrség, szakértő bevonásával vizsgálja az ittas járművezetés megállapítását. A Dorogi Rendőrkapitányságon ellenük szabálysértési eljárás indult.

Fotók, forrás: police.hu