Kategóriák: HírekKék hírek

Rendszeresen bűncselekményeket követett el

Nyolc év fegyházbüntetésre ítélték azt a férfit, aki több alkalommal lopott Pilismaróton, egy alkalommal pedig rablást is elkövetett.

Az I. rendű vádlott 2020. július 18. napján éjjel egy Duna-parton lévő kempingben bement a sértettek által használt sátrakba, és onnan jogtalanul elvett 3 hátizsákot a bennük lévő személyes tárgyakkal együtt. A vádlott ezután távozott a kempingből, majd egy bokros területen eldobta a hátizsákokat, így az intézkedő rendőrök azokat megtalálták. A bűncselekmény elkövetési értéke összesen 190.980 forint, melyből 187.080 forint megtérült.

Egy másik sértett 2020. augusztus 4. napján délután Pilismaróton, egy üzlet előtt italozott, ahol jelen volt az I. rendű vádlott is. A sértett 19 óra körüli időben hazaindult, azonban észlelte, hogy az I. rendű vádlott követi és szólítgatja őt. A sértett félt, ezért egy közeli házhoz ment, ahol azonban egy kőszegélyben megbotlott és arccal a földre esett. Ekkor az I. rendű vádlott a sértett hátára támaszkodott, oldalról arcon ütötte, közben a ruházatát átkutatta, és a sértett farzsebéből elvette a sértett 10.000 forintját, majd távozott a helyszínről.

Az I. rendű vádlott ezt követően visszament az üzlet elé, ahol jelen volt egy másik férfi is, aki a 30.000 forint értékű mobiltelefonját kirakta az egyik ott lévő asztalra. Az I. rendű vádlott a sértett figyelmetlenségét kihasználva elvette a telefont, majd távozott a helyszínről. A sértett kára megtérült.

Az I. rendű vádlott 2020. október 23. napján az esti órákban egy dömösi sörözőben italozott. A záróra közeledtével a pultos távozásra szólította fel az ittas állapotú vádlottat, majd miközben kikísérte, az I. rendű vádlott megragadta és megrántotta a sértett kezét, így a sértett a földre esett, a vádlott pedig távozott a helyszínről. Az esés következtében a sértett töréses sérülést szenvedett, mely sérülés tényleges gyógytartama három hónap.

Az I. rendű és a II. rendű vádlottak 2021. május 14. napján 0 óra 30 perc körüli időben megjelentek egy pilismaróti telephelynél, ahova a nyitott kapun keresztül bementek, majd a raktárépületből vörösréz csöveket, korongot, sárgaréz szalagot, golyóscsapot, talicskát tulajdonítottak el, összesen 108.806 forint értékben. A vádlottak az eltulajdonított tárgyakat Dömösre akarták vinni, útközben azonban a rendőrök intézkedés alá vonták őket.

Az Esztergomi Járásbíróság a 2022. március 29. napján tartott tárgyaláson az elsőrendű vádlottat 8 év fegyházbüntetésre, 8 év közügyektől eltiltásra, valamint 900 Ft vagyonelkobzásra ítélte, míg a másodrendű vádlottat lopás miatt 250.000 forint pénzbüntetésre ítélte. Az ügyész a jogorvoslati nyilatkozat megtételére három munkanapot tartott fenn. Az elsőrendű vádlott és a védője fellebbezést jelentett be, míg a másodrendű vádlott az ítéletet tudomásul vette.

Forrás: Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség / Tatabányai Törvényszék
Fotók: police.hu