Kategóriák: DorogEsztergomHírek

Laptopokat kaptak a gimnazisták Dorogon is

A Klebelsberg Központ programjában több mint kétszáz, 9. évfolyamos diák kapott új laptopot Dorogon és Esztergomban.

A Klebelsberg Központ országosan 615 ezer (55 ezer pedagógusi és 560 ezer tanulói) személyes használatba adható, hordozható IKT-eszközt biztosít az RRF-1.2.1-2021-2021-00001 azonosítószámú, „Digitális oktatáshoz való egyenlő hozzáférés feltételeinek biztosítása a tanulók és a pedagógusok számára” című projektnek köszönhetően a tankerületek tanulói és pedagógusai számára. A notebookok kiosztásának soron következő állomásai az Esztergomi Járás iskoláiban voltak.

Az Esztergomi Tankerületi Központ fenntartásában működő intézmények közül három iskolába érkeztek HP ProBook 640 G8 típusú notebookok, melyeket a 9. osztályos tanulók vehettek birtokba. Az eszközök átadásánál Muszela Szabolcs tankerületi igazgató is jelen volt.

A program során március 28-án, az Esztergomi Dobó Katalin Gimnáziumban 105 tanuló vehetett át új notebookot, az Esztergomi Montágh Imre Egységes Módszertani Intézmény, Óvoda, Általános Iskola, Szakiskola, Készségfejlesztő Iskola és Fejlesztő Nevelés-Oktatást Végző Iskolában pedig 38 tanuló. Mindemellett március 29-én, a Dorogi Zsigmondy Vilmos Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Gimnázium 74 tanuló részesült új eszközben. Összesen 217 tanuló és 7 tanár kapott új gépet, de további 67 eszközzel is gyarapodtak köznevelési intézmények.

A 2025. december 31-ig tartó projekt segítségével felmenő rendszerben az 5. és 9. évfolyamos diákok szülei a KRÉTA TESZEK felületén igényelhetnek gyermekük számára új, korszerű notebookot. A cél az, hogy a köznevelésből kikerülő diákok versenyképes digitális képességekkel rendelkezzenek, és minden területen megállják a helyüket.  Örömteli hír továbbá, hogy 2024. december 31-ig a projektben részt vevő köznevelési intézményekbe interaktív paneleket, valamint a tanulói kreativitást és problémamegoldó képességet fejlesztő további eszközöket – többek között programozható robotokat, mikroáramköröket és drónokat – is biztosít a Klebelsberg Központ Magyarország Kormányának támogatásával.

Megosztás