Kategóriák: Hírek

Raklapból építenek játékokat Lábatlanon

Idén tavasszal többek között egy tankot szeretnének építeni raklapok felhasználásával a lábatlani Cementgyári lakótelepen.

Czémánné Erika elmondta, hogy nagy öröm volt látni a tavalyi összefogást, hiszen helyi lakosok és vállalkozók segítettek nekik abban, hogy használt raklapok felhasználásával játékokat varázsoljanak a Cementgyári lakótelep közterületére. „Tavaly tavasszal elkezdtünk játékokat gyártani, mert a lakótelepen, ahol élünk egyetlen játszótér található, ami ugye a covid idején zárva tartott, a gyerekek pedig unatkoztak. A házunk mögötti tér elég nagy, és kihasználatlan volt, ezért a városgazda engedélyével kihelyezhettük az általunk készített játékokat.” – ismertette a raklapokból készült játszótér előzményeit Czémánné Erika.

„A férjem és én találjuk ki és tervezzük meg a játékokat. A fiaink és a barátaink azok, akik szétszedik a raklapokat, majd a férjem méri ki, vágja és csavarozza össze az elemeket, végül én festem le ezeket” – jegyezte meg, majd hozzátette, hogy a baráti körükből is sok segítséget kaptak, hiszen, ha idejük engedi, akkor ők is beállnak játékokat készíteni. „Amikor elkészülünk egy-egy játékkal a lányaink és a barátaik tesztelik le azokat”.

Idén a terveik között szerepel egy tank, amibe ugyanúgy bele tudnak ülni majd a gyerekek, mint a téren található hajóba és repülőbe, valamint egy raklapra festett autópályát is szeretnének kialakítani KRESZ-táblákkal, ezen tanulhatják majd a kicsik a biztonságos közlekedést. Továbbá mivel egyre többen járnak a térre, újabb padokat szeretnének kialakítani.

Az idei játékokra már összegyűlt 15-20 darab raklap, ami várhatóan elég lesz a bővítéshez. Azonban, ha valaki szeretné a kezdeményezést akár munkájával akár adománnyal segíteni, a +36203676457-es telefonszámon egyeztethet Erikával.

A játékokat a gyerekek szülői felügyelettel vehetik igénybe és kizárólag csak saját felelősségre használhatók!

Megosztás