Kategóriák: EsztergomHírek

Mintegy nyolcszáz gyerek vett részt a víz világnapi programokon

Olyan sok intézményből jelentkeztek az esztergomi Duna Múzeum víz világnapi rendezvényére, hogy idén először két turnusban kellett meghirdetni a programot.

Március 21-én közel háromszáz óvodás, március 25-én pedig több mint ötszáz iskolás érkezett, még a fővárosból is jöttek gyerekek. A meghirdetett eseményen interaktív módon a természetvédelemre és a víz fontosságára hívták fel a figyelmet.

Fehér Györgyi múzeumpedagógus kiemelte, hogy pénteken az ide érkező gyerekeket két felé bontotta. Az udvaron ökojátékokkal játszhattak, a foglalkoztató épületben pedig csodapalota jellegű, látványos bemutatókat tartottak nekik. A múzeum galériájában a Duna-Ipoly Nemzeti Park és az Országos Barlang és Karszt Szövetség is képviselte magát. Ők az előadások mellett érdekességeket mutattak a diákoknak. A tárgyalóhelyiségben a Váci Vízművektől jöttek munkatársak, a könyvtárban pedig Rendes Niki ismertette a gyerekekkel a mikroműanyag természetre veszélyes tulajdonságait.

Fehér Györgyi elmondta azt is, hogy a víz világnapi rendezvény mellett egész évben szoktak programokat szervezni a Duna Múzeum Baráti Köre Egyesülettel közösen. Késő tavasszal kirándulást szerveznek majd, de külsős helyszínekre és programokra is hívják őket. Továbbá minden évben – amennyiben a vírushelyzet engedi – nyári táborokat, illetve tematikus napokat szerveznek a gyerekeknek.