Mikulás-csomagot is lopott a munkásszállóról

Felfüggesztett fogházbüntetésre és vagyonelkobzásra ítélték azt a férfit, aki betört egy esztergomi dohányboltba és onnan készpénzt lopott. A férfi ezt megelőzően egy esztergomi munkásszállóról műszaki cikkeket és Mikulás-csomagot is lopott.

A vádirat szerint az I. rendű vádlott 2020. december hó 13-án 4 óra 36 perckor berúgta egy esztergomi dohánybolt ajtaját, oda bement és a kasszából ellopott 47.000 forint készpénzt. A férfi a lopott pénzből műszaki cikkeket (webkamerát, hangfalat, hangfalszettet, videómagnót) vásárolt. A dohánybolti lopást közvetlenül megelőzően az esztergomi szálló egyik szobájából laptopot, USB kábelt, powerbankot, projektoros órát, Mikulás-csomagot, karácsonyi csomagot lopott összesen 68.795 forint értékben. A lopott tárgyakat a szállón lévő saját szobájában az ágyneműtartóban rejtette el.

Az elrejtett tárgyakat egy másik férfi, az ügy II. rendű vádlottja az ágyneműtartóban fellelte, és azok közül a laptopot, az USB kábelt eltulajdonította, ezeket 10.000 forintos vételáron értékesítette.

Az Esztergomi Járási Ügyészség vádirata alapján az Esztergomi Járásbíróság a 2021. március 21. napján hozott ítéletében lopás vétsége miatt 1 év, végrehajtásában 2 évre felfüggesztett fogházbüntetésre és 49.295 forint vagyonelkobzásra ítélte az ügy I. rendű vádlottját, aki egy dohányboltból pénzt, egy esztergomi szálló egyik szobájából pedig különböző tárgyakat lopott. Az ügy II. rendű vádlottját, aki az első I. rendű vádlottat lopta meg, 1.200.000 forint pénzbüntetésre és 10.000 forint vagyonelkobzásra ítélte a bíróság.

Az elsőfokú ítélet nem jogerős, az ügyészség a dohánybolti tolvajjal szemben hozott ítéletet tudomásul vette, míg a tolvajt meglopó férfival szemben hozott ítélettel szemben súlyosításért jelentett be fellebbezést.

Forrás: Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség / Tatabányai Törvényszék