Bőven akadt dolguk a tűzoltóknak hétvégén

Mintegy hét szabadtéri tűzhöz vonultak térségünk tűzoltói március 19-én és 20-án. A legnagyobb kiterjedésű – 8 hektárnyi – tűz Süttőn keletkezett.

Három hektár területen száraz fű, avar égett Nyergesújfaluban, a Damjanich János utca területén lévő Sánc hegyen szombaton dél körül. Nyergesújfalu hivatásos tűzoltói és önkéntes tűzoltó egyesületének tagjai kéziszerszámokkal és puttonyfecskendő segítségével oltották el a tüzet. 

Magas fű és bozótos égett Nagysáp külterületén szintén három hektáron szombat délután. Bajna és Nyergesújfalu hivatásos tűzoltói puttonyfecskendőkkel és kéziszerszámokkal oltották el a lángokat.

Száraz fű, avar égett Tinnyén, az 1133. számú út mentén másfél hektár területen. A kiérkező esztergomi hivatásos tűzoltók és Piliscsaba önkéntes tűzoltó egyesületének tagjai egy vízsugár és kéziszerszámok segítségével fékezték meg a tüzet. Vasárnap a bajnai hivatásos tűzoltók ugyanezen a területen három száraz fatörzs izzását szüntették meg puttonyfecskendők segítségével.

Vasárnap délutántól szintén a szabadtéri tüzeké volt a főszerep a tűzoltói beavatkozások szempontjából. Nyergesújfaluban, a Tó utcánál, a Búzás-hegy alatt száraz fű égett 500 négyzetméternyi területen. Nyergesújfalu hivatásos tűzoltói vízsugárral és kéziszerszámokkal fékezték meg a lángokat.

Avar és összerakott tűzifa égett Süttőn, a Dörfi dűlőben, 8 hektárnyi területen. Komárom és Nyergesújfalu hivatásos tűzoltói, valamint a település önkéntes tűzoltó egyesületének tagjai vízsugarakkal, kéziszerszámokkal és puttonyfecskendőkkel oltották el a tüzet.

A dorogi égetőművel szemközt, a 10. számú főút út mellett 400 méter szélességben égett a gaz és az aljnövényzet. Esztergom hivatásos tűzoltói egy vízsugárral és kéziszerszámokkal avatkoztak be.

Forrás: komarom.katasztrofavedelem.hu
Borítókép: Nyerges ÖTE (nyergesújfalui tűzeset)