Kategóriák: DorogHírekSport

Ikszelt a Dorog a Szentlőrinccel

Március 16-án a labdarúgó NB II 27. fordulójának elhalasztott mérkőzésén a Dorog 2–2-es döntetlent játszott a Szentlőrinccel úgy, hogy Fenyvesi László együttese másodszor a hajrában egyenlített, de továbbra is nyeretlen tavasszal hazai pályán – írja a Nemzeti Sport.

Áramszünet miatt egy héttel elhalasztották a Szentlőrinc dorogi vendégjátékát, a mögöttünk hagyott hétvégén ugyanakkor mindkét csapat pályára lépett, a baranyaiak a Tiszakécskétől, Fenyvesi László tanítványai Budaörsön szenvedtek vereséget. Az azonos pontszámmal álló tabellaszomszédok egymás ellen javíthattak, a házigazda első idei győzelmére készült a Buzánszky Jenő Stadionban.

A hűvös idő ellenére alaposan bekezdtek a felek, az első negyedórában mindkét háló megzördült, Rétyi Róbert találatára Szerencsi Miklós bombagóllal válaszolt (1–1). Egyik csapat sem tudta igazán ráerőltetni akaratát a másikra, így a folytatásban főként a mezőnyben zajlott a játék, tíz perccel a szünet előtt azonban egy pontrúgást követően az előrehúzódó Tamás László ismét vezetést szerzett a Szentlőrincnek (1–2).

A szünet után átadták a területeket a vendégek, akik sokáig szervezetten védekeztek, a dorogiak mezőnyfölényük ellenére sem tudtak nagyobb helyzeteket kialakítani. A hajrához érve aztán megtört a jég, hazai szöglet után a hosszún érkező Hajdú Roland szépségdíjas találattal egyenlített, s mivel a hajrában már nem forogtak veszélyben a kapuk, ez egy pontot ért csapatának. A Szentlőrinc pedig nem tudta megelőzni a dorogiakat a tabellán. 2–2

LABDARÚGÓ NB II – A 27. FORDULÓBÓL ELHALASZTOTT MÉRKŐZÉS
DOROGI FC–SZENTLŐRINC 2–2 (1–2)
Dorog, Buzánszky Jenő Stadion, 200 néző. Vezette: Oláh Gábor (Rózsa Dávid, Ring Kevin)
DOROG:
 Mursits – Nyíri, Dlusztus, Izing, Papp M. – Szerencsi (Nagyházi, 87.), Tóth B. – Girsik (Rácz F., 74.), Hajdú R., Szedlár (Oldal, 74.) – Szabó L. (Vígh Á., 74.). Vezetőedző: Fenyvesi László
SZENTLŐRINC: Prokop – Erdélyi B. (Farkas M., 87.), Hesz, Tamás L., Nagy B. – Harsányi I. (Grumics, 69.), Havas, Jancsó (Török L., a szünetben), Rétyi (Mervó, 90+2.) – Szabó M., Németh B. (Drljo, 69.). Vezetőedző: Marián Sluka
Gólszerző: Szerencsi (16.), Hajdú R. (77.), ill. Rétyi (8.), Tamás L. (36.)
MESTERMÉRLEG
Fenyvesi László:
 – Nagyon akart a csapat, de a görcsösség látszott a játékosokon. Bár jól kezdtünk, a Szentlőrinc a semmiből szerzett vezetést, pedig készültünk a szabadrúgásaira. Utána talpra álltunk, domináltunk, több veszélyes szituációt alakítottunk ki, sőt, a második félidőben már egykapuztunk. A teljesítményünkkel elégedett vagyok, de két pont benne maradt a meccsben. A gátakat átszakítaná, ha végre nyernénk otthon is.
Marián Sluka: – Harcos, kemény meccsre számítottunk, sok ütközéssel és kevés gólhelyzettel – ez be is jött. Hatvan-hetven percig jól futballoztunk, de a hajrában nem koncentráltunk megfelelően, amit az ellenfél megbüntetett – sajnos ez már nem az első eset, hogy ez történik. Úgy érzem, Dorogon hagytunk két pontot.

A mérkőzés részletei>>

Forrás: nemzetisport.hu
Borítókép: Dorogi FC Facebook oldala