Kategóriák: EsztergomHírek

Útfelújítás kezdődik Esztergomban

2022. március 21-én Esztergomban megkezdődik a Bajcsy-Zsilinszky út Pázmány Péter utcától a Madách Imre úti lámpás kereszteződésig tartó szakaszának a felújítása.

A munkálatok előreláthatólag április 11-ig tartanak, ezen időszak alatt lámpás forgalomirányítás mellett félpályás útlezárások, és a munkavégzés miatti egyéb, időszakos korlátozások várhatóak.

A tervek szerint március 21-22-én történik meg a felső aszfaltréteg felmarása. Ezt követi ütemezetten a csatorna fedlapjainak szintbe állítása, végül április 8-tól 11-ig az aszfaltozás elvégzése.

Annak érdekében, hogy az útszakasz felújítása miatt kialakuló torlódás csökkenjen, a belváros forgalmi rendje ideiglenesen módosításra kerül.

A felújítás időszakára a Kis Duna sétány autóforgalom számára történő megnyitásával lehetőséget biztosítunk arra, hogy a 3,5 tonnánál kisebb tömegű járművek a Liszt Ferenc utcán és a Kis Duna sétányon keresztül eljussanak a Lőrinc utcába, illetve a Bottyán Hídon keresztül a Prímás szigetre, így kerülve el a munkálatokkal érintett útszakaszt.

Az önkormányzat kéri, hogy az érintett útszakaszon az ideiglenes forgalmi rendnek megfelelően, körültekintően közlekedjenek.

Forrás: esztergom.hu

Megosztás