Kategóriák: EsztergomHírek

Ötven mázsa pontyot telepítettek a Dunába

Február 28-án két- és háromnyaras pontyokat telepített a Komárom-Esztergom Megyei Horgászegyesületek Szövetsége (KEMHESZ) a Duna esztergomi szakaszán.

Zoltai Dániel, a KEMHESZ elnöke elmondta, hogy 15 mázsa kétnyaras és 35 mázsa háromnyaras ponytot telepítettek most a Dunába Esztergomnál, mindemellett a szőnyi szakasznál is ötven mázsa ponty került a vízbe. Így a tavaszi ponty kihelyezés elérte a százötven mázsát. „Külön öröm számunkra és mindig egyfajta ünnep a horgásztársadalom számára, amikor ennyi hal kerül a Dunába. Eldicsekedhetünk vele, hogy most már közel 19 ezer horgászunk van megyeszerte” – tette hozzá.

Erős Gábor, Esztergom alpolgármestere a haltelepítés során megjegyezte, hogy ilyen mértékű haltelepítés hosszú idő óta nem történt vizeinkben. Kiemelte, hogy mindez a kedvezőbb törvényi szabályozásoknak köszönhető, illetve az is szerepet játszik, hogy a kormány kisegítette a haltermelőket. A járványhelyzet miatt ugyanis más országok irányába nem volt megvalósítható a kivitel, így az általunk megtermelt hatalmas halmennyiség kormányzati felvásárlása után – a MOHOSZ koordinálásával – hazánk a természetes vizeinkbe telepítette a haltömeget.

A telepítések helyszínén néhány napos tilalmat rendeltek el, azonban március 5-étől már bárki horgászhat ezeken a szakaszokon.

Borítókép, videó: RTVE