Két ukrán férfit támadtak meg Tokodaltárón

Meghosszabbíthatják az előzetes letartóztatását annak a férfinak, aki társával egy tokodaltárói utcán két ukrán férfira támadt rá.

A megalapozott gyanú szerint a két férfi 2021. október 11-én az esti órákban 21 és 22 óra közötti időben Tokodaltárón, az utcán rátámadt két ukrán férfira. Az egyik férfit úgy megütötték, hogy hanyatt a földre esett, majd a földön fekve megrugdalták, ezt követően elmenekültek a helyszínről.  A sértett a bántalmazás következtében koponyalapi törést, a koponyacsont és az arccsontok többszörös törését, az arccsont törését, valamint következményes koponyaűri vérzést szenvedett, amely sérülések életveszélyesnek minősülnek.

Az egyik férfi letartóztatását a főügyészség indítványára 2021. október 15-én rendelte el a Tatabányai Járásbíróság nyomozási bírája. A másik férfit később fogta el a nyomozó hatóság, az ő letartóztatását az ügyészség indítványára 2021. október 28-án rendelte el a bíróság.

Az utóbb elfogásra kerülő férfi letartóztatásának kettő hónappal történő meghosszabbítását indítványozta a főügyészség tekintettel arra, hogy megszökött, valamint vele szemben továbbra is fennáll a szökés és a bűnismétlés veszélye. Társa továbbra is letartóztatásban van.

Az ügyészi indítványról a Tatabányai Járásbíróság nyomozási bírája az ügyiratok alapján fog dönteni.

Forrás: Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség