Kategóriák: DorogHírekSport

Több mint százötvenen vettek részt a teke kupán

Február 17. és 20. között első alkalommal rendezték meg a Farsangi Teke Kupát Dorogon.

A nemrégiben átadott négysávos dorogi tekepályára az ország számos pontjáról érkeztek sportolók. Többek között Nyergesújfaluról, Budapestről, Szegedről, Pécsről, Paksról, Pápáról és Hódmezővásárhelyről. A verseny kihirdetése után gyorsan beteltek a helyek, egy-két helyi csapatot meg is kellett kérni, hogy már szerdán este, a nulladik napon gurítsanak.

A tekesport népszerűsítésének érdekében gyerekeknek és felnőtteknek, amatőr és igazolt játékosoknak egyaránt biztosítottak versenyzési lehetőséget. Összesen 152 felnőtt és 16 gyerek vett részt a versenyen. Korosztály tekintetében elég széles volt a skála: a legidősebb játékos 1945-ben, a legfiatalabb pedig 2016-ban született.

A farsangi kupára jelmezben érkezők és gurítók külön jutalomban részesültek. A legjobb jelmezes csapat, még egy különdíjjal is gazdagodott. A nevezettek között többségben amatőr tekések voltak, akik a városi bajnokságban is részt vesznek, de két csapattal képviseltették magukat a Nyergesújfalu VSE igazolt játékosai, illetve erre a kupára benevezett két felnőtt női válogatott játékos is, Peténé B. Krisztina és Csongrádi Gyöngyi is.

Dobogós helyezések:

  • Amatőr csapat: 1. Marxim II., 2. Hód Boys, 3. Veteránok.
  • Amatőr női-egyéni: 1. Magda Lilla (Marxim I.), 2. Sziklási Szandra (Marxim I.), 3. Turi Attiláné (Tarka Macska).
  • Amatőr férfi-egyéni: 1. Magdics Zsolt (Marxim II.), 2. Busa Endre (3+1), 3. Müller Benjamin (Pécs II).
  • Igazolt csapat: 1. Kétszer Kettő, 2. Nyergesújfalu VSE I., 3. Nyergesújfalu VSE II.
  • Igazolt női: 1. Peténé B. Krisztina (Csipet-Csapat), 2. Csongrádi Gyöngyi (Csipet-Csapat), 3. Németh Kinga (Vegyes Felvágott).
  • Igazolt férfi: 1. Szabó Attila (Nyergesújfalu VSE II.), 2. Ifj. Hergéth János (Nyergesújfalu VSE I.), 3. Danóczy Richárd (Kétszer Kettő).

Részletes eredmények>>

További fotók>>

Forrás: dorogiac.hu / dorogiteke.hu
Fotók: Dorogi AC – Teke Szakosztály

Megosztás