Kategóriák: DorogHírekKék hírek

Bevásárlókocsiban felejtett szatyrot lopott el

Vádiratot nyújtottak be azzal a férfival szemben, aki egy dorogi üzlet előtt a bevásárlókocsiban felejtett szatyrot lopta el.

A vádirat szerint a sértett 2021. augusztus 28-án reggel a dorogi üzletben vásárolt, amelynek befejeztével a bevásárló kocsit a helyére visszatolta, és abban ottfelejtette a nylon szatyrát, amelyben 129.000 Ft készpénz, irattartó tárcáiban a személyes iratai, gépkocsi forgalmi engedélye. A táskában ezen túl benne volt még a sértett 3.800 Ft értékű mobiltelefonja egy 200 Ft értékű tokban, továbbá egy 2.800 Ft értékű mobiltelefon egy 200 Ft értékű tokban.

Az elkövető ugyancsak a boltban vásárolt, amely után a sértett távozását követően alig egy perc múlva lépett a bevásárló kocsihoz, észlelte, hogy abban egy nylon táska van, a táskát a kocsiból kivette, belenézett, a sértettnek nem jelezte, hogy a táskát megtalálta, hanem azzal a parkoló irányába távozott, ezáltal a táskát és a benne lévő dolgokat jogtalanul eltulajdonította.

A bűncselekmény elkövetési értéke 136.700 Ft.

Az ügyészség a vádiratban indítványozta, hogy az Esztergomi Járásbíróság a férfival szemben tárgyalás mellőzésével, büntetővégzésben pénzbüntetést szabjon ki, valamint kötelezze a sértett kárának megtérítésére.

Fotó, forrás: Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség