Kategóriák: HírekTokodaltáró

Új bölcsőde létesülhet Tokodaltárón

Tokodaltáró önkormányzata több településfejlesztési pályázatot is benyújtott januárban és februárban. Amennyiben sikeresen elbírálják a pályázatokat többek között utcák újulhatnak meg, felújíthatják a Bányász Közösségi Színteret, valamint egy új 26 férőhelyes bölcsőde is létesülhet.

Petrik József polgármester Tokodaltáró közösségi oldalán írta, hogy a következő településfejlesztési pályázatokat nyújtották be az illetékes minisztériumokhoz:

  • Újépítésű, 26 fő férőhelyes bölcsőde megvalósítása a volt strand területén.
  • Az Óvoda tornaszobával történő bővítése, a vizesblokkok és a konyhák felújítása, valamint az alsó épület tetőszerkezetének cseréje.
  • A Tárna utca felújítása (az aszfaltozás a Juhász Gyula utcáig, a jelenlegi járdák felújítása, térkövezése teljes szakaszon, illetve parkolók kialakítása pályázati nyertesség esetén).
  • Az Orgona utca felújítása (a zöldhulladék-lerakó okozta forgalom miatt az út állapota romlott, ezért szegélykővel történő megtámasztás mellett új aszfaltréteggel erősítenénk meg az útpályát).
  • A Sport utcától a Béla utcáig tartó járdaszakasz felújítása, térkövezése (a park és a gyógyszertár előtt).
  • A Szent István utcai játszótéren a nagy kalandvár és a körhinta cseréje.
  • A Bányász Közösségi Színtér nyílászáróinak, valamint a korszerűtlen gázkazánok cseréje.
  • A Bányász Közösségi Színtérnél a rendezvényszervezéshez szükséges eszközök és mozgószínpad beszerzése, valamint a művelődésszervező munkatárs bértámogatása.

Valamennyi pályázatot határidőre benyújtottak és bíznak a település számára kedvező elbírálásban.

A polgármester ezekhez még hozzátette, hogy a Képviselő-testület tavaly decemberben döntött a Szegfű utca szilárd burkolattal történő ellátásának és csapadékvíz-elvezető rendszerének a megterveztetéséről. A tervezési munka jelenleg folyamatban van. Mindemellett a 2022-es költségvetésben megtervezték a kivitelezési munka pénzügyi forrását is, melyre 20 millió forintot különítettek el. Petrik József végül kitért arra is, hogy anyagi lehetőségeikhez mérten próbálják folytatni a zúzott köves utcák felszámolását is.

Forrás: Tokodaltáró Facebook oldala
Borítókép: illusztráció