Kategóriák: HírekProgramokSport

Pilismaróton mérik össze erejüket az erős emberek

Február 12-én, szombaton 15 órakor rendezik meg a Tiszta Erős Emberek Versenyét a pilismaróti Nyírő Csaba Sportcsarnokban.

A versenyt az Universe Strong Kft. szervezi, melynek a vezetője ifj. Fekete László, aki ebben a sportban kilencszer állt a világbajnoki dobogón, illetve világrekord is fűződik a nevéhez. Célja, hogy felkarolja az ezzel a sporttal foglalkozó fiatalokat, hogy tisztességesen, becsülettel érjék el az eredményeiket, büszkeséggel töltve el hazájuk szívét.

Ifj. Fekete László által megrendezett verseny különlegessége, hogy csak doppingmentes felkészülés engedélyezett, amit a Magyar Antidopping Csoport jelenlévő munkatársai ellenőriznek a versenyt követően.

A versenyzők hat versenyszámban mérik össze erejüket. Az első versenyszámban egy 110, 115, 130 és 148 kilogrammos kőgolyót kell a versenyzőknek a rúdon átrakni a 90 másodperces limitidő alatt. Utána következik a 315 kg-os traktorgumi átforgatása, melyet négyszer kell megtenni szintén 90 másodpercen belül, a lehető leghamarabb. Ezután a versenyzők egy 120 kg-os sziklát 25 méteres távolságba visznek, a lehető legrövidebb idő alatt. Majd egy 40 kg-os, egykezes súlyzót nyomnak ki a magasba minél többször a 90 másodperc alatt. Az utolsó előtti számban a versenyzők két, egyenként 110 kg-os kofferrel a kezükben teszik meg a 25 méteres távolságot, amire szintén 90 másodperc áll rendelkezésükre. Végezetül 300 kg-os lengősúllyal a nyakukban teszik meg a távot, melyet szintén 90 másodperc alatt kell megtenniük.

A rendezvényre a belépés ingyenes!

Megosztás