Kategóriák: EsztergomHírek

Elfogadták Esztergom 2022-es költségvetését

A február 10-ei ülésen elfogadta Esztergom Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a 2022-es költségvetést, amely alapján a település az idei évben 21,3 milliárd forintból fog gazdálkodni.

Hernádi Ádám, Esztergom polgármestere a közösségi oldalán közölte, hogy olyan régóta várt tételek is szerepelnek a 2022-es tervek között, mint például a Csenkei út II. ütem és az Akácos út közműfejlesztése, a belvárosi Kápolna-kálvária felújításának támogatása, görpark létesítése, valamint több járdaszakasz felújítása, köztük az Esztergom-Kertvárosi Damjanich utcáé is. Mindemellett idén felújítják az Arany János és az Eper utcákat is, valamint megkezdődik a Szent István Strandfürdő sport- és egészségturisztikai fejlesztése és a Városháza épületének tető- és homlokzatfelújítása.

A polgármester kiemelte, hogy az idei évben is jelentős összegeket különítettek el különféle támogatásokra, köztük például sportra, közművelődési feladatokra, a Várszínház előadásaira és a Bursa Hungarica ösztöndíj programra.

„A költségvetésünket áttekintve bátran kimondhatom: nagyszerű év vár ránk! Büszke vagyok, hogy idén is évtizedek óta húzódó kihívások végére rakhatunk pontot! Nem állunk meg! Hajrá, Esztergom!” – jegyezte meg Hernádi Ádám.

Forrás: Hernádi Ádám Facebook oldala

Megosztás