Egymás után kétszer is ugyanabból a boltból loptak

Vádiratot nyújtottak be azzal a két férfival szemben, akik ugyanazon a napon mintegy fél óra különbséggel kétszer mentek be lopni ugyanabba az esztergomi boltba.

A vádirat szerint a két férfi 2020. július 17-én 06 óra 10 perc körüli időben, majd 06 óra 43 perc körüli időben ugyanabba az esztergomi boltba ment be együtt és mindkétszer termékeket loptak.

Az egyikük a vegyiáruk soránál a polcról levett termékeket a táskájába rejtette, miközben társa közvetlenül mellette állva tartotta a táskát. Ezután a két férfi az édességek sorába ment, ott egyikük 10 db 100 grammos csokoládét rejtett a táskájába, miközben társa figyeléssel biztosította a cselekményét. A második alkalommal a vegyiáruk sorából loptak termékeket ugyanazzal a módszerrel.

Mindkét alkalommal a lopott termékeket tartalmazó táskát úgy vitték ki az üzletből, hogy az egyik férfi a pénztáros figyelmét elterelte, míg a másik a táskával az üzletből kiment.

A két férfi a két alkalommal rendszeres haszonszerzési szándékkal összesen 24.993 forint értékű termékeket lopott.

Az ügyészség a vádiratban arra tett indítványt, hogy az Esztergomi Járásbíróság a többszörös és különös visszaeső férfit börtönbüntetésre, közügyektől eltiltásra, 12.496 Ft vagyonelkobzásra, a társát végrehajtásában felfüggesztett szabadságvesztésre és 12.496 Ft vagyonelkobzásra ítélje.

Fotó, forrás: Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség