Kategóriák: DorogHírekSport

Ikszelt a Dorog

1–1-es döntetlent játszott egymással a Dorogi FC és a III. Kerületi TVE a labdarúgó NB II 22. fordulójában, február 6-án, vasárnap. A második félidő végén a vendégek ugyan közelebb álltak a győzelemhez, a házigazda kihúzta a hajrát újabb kapott gól nélkül. A 90. percben Rajczi Péter fejese jelenthetett volna három pontot az óbudaiaknak, de Mursits Roland bravúrral kiütötte a kapu jobb oldalába tartó labdát – írja a Nemzeti Sport.

Oldal Tibor góljával került előnybe a 19. percben a Dorog. A hazai együttes épp abban a periódusban tudott betalálni, amikor már kezdett egyértelmű lenni a III. Kerület mezőnyfölénye (1–0). A vendégek érzésre ezek után is többet birtokolták al labdát az első játékrészben, ám a kapu előtt közel sem tudtak olyan veszélyesek lenni, mint Fenyvesi László csapata. A Dorog a hajrában még a kapufát is eltalálta, ha Dlusztus András fejese csak pár centivel beljebb megy, kétgólos hazai fórral vonulnak öltözőbe a felek… 

A második félidőre két helyen változtatott Kemenes Szabolcs, a játék képe azonban nem sokat változott. A vendégek többet birtokolták a labdát – helyzetek inkább hazai oldalon adódtak. Jó tíz perc után teljesen visszaszorult a Dorog, mintha csupán a kontrákra akart volna építeni a házigazda. Az 57. percben Rabatin Richárd fejesével megérdemelten egyenlített a Kerület (1–1). Az utolsó 15 percben a győzelmet is megszolgálhatta volna a vendégegyüttes, a csereként beállt Daróczi Zoltán kétszer is közel járt a gólhoz, a két legnagyobb bravúrját viszont a hosszabbítás pillanataiban kellett bemutatnia Mursits Roland kapusnak, előbb Rajczi Péter közeli fejését majd Schuszter Ronald 20 méterről eleresztett löketét tolva oldalra a kapu torkából.

LABDARÚGÓ NB II – 22. FORDULÓ
DOROGI FC–III. KERÜLETI TVE 1
–1 (1–0)
Dorog,
Buzánszky Jenő Stadion. 400 néző. Vezeti: Nagy Róbert (Punyi Gy., Márkus P.)
DOROG: Mursits – Kárász, Dlusztus, Izing, Papp M. – Szerencsi, Lénárth (Tóth B. 48.), Barna G. – Oldal, Horváth R. (Girsik 56.), Szedlár
Vezetőedző: Fenyvesi László
III. KERÜLET: Balázs J. – Kulcsár (Opavszky 71.), Erdei, Egerszegi, Bekker (Horváth O. a szünetben) – Rabatin, Köböl (Schuszter a szünetben) – Kleisz, Remili (Daróczi 78.), Sili L. – Borvető (Rajczi 88.)
Vezetőedző: Kemenes Szabolcs
Gólszerző: Oldal T. (1–0) a 19., Rabatin (1–1) az 57. percben

A mérkőzés részletei>>

Forrás: nemzetisport.hu
Borítókép: Dorogi FC Facebook oldala