Kategóriák: DorogHírekSport

Feltörekvőben a darts Dorogon

A Dorogi Atlétikai Club (Dorogi AC) újraalakulásával darts szakosztályt is létrehoztak, melybe beleolvadt a Dorogi Darts Club.

Felföldi Ádám, a darts szakosztály vezetője elmondta, hogy az új edzőtermüket január 24-én foglalhatták el a dorogi művelődési házban. A legnépszerűbb angol kocsmai sportnak egy kisebb helyiséget alakított át a művelődési ház vezetősége, melyben kezdésnek öt táblát helyeztek el.

A harmadik edzésnapon, január 31-én látogattam el a klubhoz. Mondhatni teltház volt. Ádámtól megtudtam, hogy az első edzésnapra 15-en, a második és a harmadik edzésnapra pedig 19-19-en látogattak el. – Elég lesz ennyi tábla? Tettem fel a kérdést. A szakosztály vezetője egyből válaszolt is, hogy még két táblával szeretnék bővíteni a helyiséget. Azonban az edzéslátogatottság miatt kevés lesz a heti két időpont, ezért egy harmadikat is terveznek, ami vélhetően a pénteki nap lesz.

Kik látogathatnak el az edzésre, illetve milyen feltételei vannak a sportban való részvételnek? – Jelenleg hétfőn és szerdán 17.30 és 20.30 között lehet látogatni a dartstermet, amit hamarosan egy harmadik nappal, a péntekkel bővítünk ki. Feltétel egyelőre nincs, bárki, aki szeretne csatlakozhat és kipróbálhatja magát. Van alapnyílkészletünk, így aki kezdő és nem biztos abban, hogy ezt a sportágat választaná, annak nem kell vásárolni nyilakat, kipróbálhatja a meglévőkkel – sorolta Felföldi Ádám a jobbnál jobb lehetőségeket.

Mint a szakosztály vezetőjétől megtudtuk jelenleg bárki ingyenesen kipróbálhatja a dartsot Dorogon, a tesztidőszak után pedig lehetőség lesz az egyesülethez tagként csatlakozni. Mivel jár a tagság? – Tettem fel a kérdést, Ádám erre is válaszolt: – A tagdíj tartalmazni fogja a darts szakosztály egyedi pólójának a díját, mindemellett edzési és versenyzési lehetőséget is biztosítunk a játékosoknak.

Csak dorogiak jöhetnek, vagy a térségből bárki csatlakozhat? – Alapvetően nincs meghatározva kik csatlakozhatnak, most is több településről vannak jelen nem csak Dorogról, sőt az edzésnapokat úgy is alakítottuk ki, hogy a táti darts club tagjai is ha szeretnének, eljöhetnek hozzánk, hiszen náluk kedden és csütörtökön van az edzésnap.

Adj egy kis ízelítőt az olvasóknak, milyen sikereket értetek el mostanában? – Idén már két versenyen is voltunk. Az egyik a II. Dunabogdányi Steel Open, a másik verseny pedig Oroszlányban volt, ahol 10-10 fő küzdött meg egymással egy 100 mérkőzésből álló megmérettetésen. Szoros meccseken 51-49 arányban sikerült nyernünk (leg arány 126-119), így mi emelhettük magasba a vándorkupát.

– Száznyolcvan! Egyszer csak hangzott fel a bűvös szám, tehát valakinek sikerült megdobnia, gondoltam. – Ma már ez a második, a tapasztaltabb játékosok általában 70 körüli átlagpontszámot dobnak, szóval minden edzésen előfordul valakinek egy-egy 180-as – jegyezte meg a szakosztály vezetője.

– Bízunk benne, hogy minél többen csatlakoznak a szakosztályhoz, illetve az egyesülethez, hiszen akkor majd mi is többet tudunk nyújtani a játékosoknak. Mindemellett azért is jó, ha egyre többen leszünk, mert akkor minden szakágban tudunk majd versenyzőket indítani. Persze, aki csak játszani szeretne, szintén megtalálja nálunk a helyét. Köszönjük a Dorogi AC-nak és a művelődési háznak a közreműködést, hogy a Dorogi Darts Club elindulhatott a fejlődés útján – ezekkel a mondatokkal zárta a beszélgetést Ádám, majd vele és újságíró társammal játszottunk egy 501-es leget, ahol a kiélezett és gyors játék mellett a képzeletbeli dobogó harmadik fokára állhattam fel.

A Dorogi AC – Darts Club Facebook csoportja>>

Lehoczki Dávid