Birkózó sport osztály indul a Meszlényiben

A 2022-2023. tanévtől felmenő rendszerben – a Budapesti Honvéd és az Esztergomi Birkózó SE szakmai vezetésével – egyéni tanrendű, birkózó sport osztályt indít az esztergom-kertvárosi Meszlényi Zoltán Katolikus Általános Iskola.

Jelentősen átalakul az iskola identitása, pedagógiai programja. A fenntartó Katolikus Egyház szellemisége és a sport, mint életforma, nevelő eszköz kap kiemelt szerepet. „Pedagógiai értékrendünk alapját a hit, a vallásosság, az emberi szeretet és az ésszerűség képezi. Példamutató emberi, keresztény magatartásra neveljük tanulóinkat, akik minden lehetőséget megkapnak a fejlődésre, továbbtanulásra. A sportágak közül a birkózást választottuk. Hatással volt ránk a Tokiói Olimpián aranyérmet szerzett Lőrincz Tamás és az ezüstérmes testvére Lőrincz Viktor, de az esztergomi kötődésű testvérpár Lévai Zoltán és Lévai Tamás is.” – nyilatkozta Baranya István, az intézmény vezetője az iskola közösségi oldalán.

Ilyen sportnagyságok mellett az iskola nyugati szárnyában épül és áprilisban átadásra kerül – az Esztergomi Birkózó SE által 400 millió Ft pályázati forrásból finanszírozott – birkózócsarnok, adott a 8 osztályos kiválóan felszerelt iskola és a háttérben ott van a Budapesti Honvéd és az Esztergomi Birkózó SE.

A 2022-2023. tanévben az első évfolyamban 2 osztályt indítanak. Egy hagyományost és egy birkózó osztályt. Számukra (heti 7 órában) a tanítási nap birkózó sportórával kezdődik. Ezt követően kapcsolódnak be a tanításba, majd közös ebéd, pihenő és kezdődnek a délutáni edzések. A legmodernebb birkózócsarnok, konditerem, rehabilitációs szoba, diagnosztikai mérések, állandó orvosi és sportpszichológiai felügyelet vár rájuk. A sportórákat a legképzettebb birkózó edzők és testnevelők vezetik majd. A vidékről érkező tanulóikat különjáratos iskolabusz szállítja majd az iskolába.

Várnak minden sportot, mozgást, birkózást szerető, sportkarriert célul kitűző leendő első osztályos fiút és kislányt Esztergomból és a környező településekről.

Áprilisban felvételi és beiratkozás! Érdeklődni lehet:

  • Baranya István – igazgató (Meszlényi Zoltán Katolikus Általános Iskola) +36 30 3967-907
  • Lévai Zoltán – edző, elnök (Esztergomi Birkózó SE) + 36 30 268 9938

Fotó, forrás: Meszlényi Zoltán Katolikus Általános Iskola