Kategóriák: DorogHírekSport

Örök Mérlegen: Békéscsaba – Dorog

A hétvégén kezdődik, vagy ha úgy testszik, folytatódik a labdarúgó NB II-es bajnokság tavaszi szezonja. Az idény második, egyben az évad 21. fordulójára kerül sor, amely során csapatunk a Viharsarokban lép pályára. A mérkőzés január 30-án, vasárnap 13 órai kezdettel, a Kórház utcai stadionban veszi kezdetét.

Hét hetes szünetet követően a hétvégén pályára lépnek a csapatok. A viszonylag rövid téli felkészülési időszak után mindjárt kiadós útra indulnak a dorogiak, akik egyik legfőbb mumus-csapatuk, a Békéscsaba ellen próbálnak majd szerencsét. A két csapat mérlegéről részletesebben itt olvasható: Örök Mérlegen: Dorog – Békéscsaba

Ez lesz a két csapat 19. egymás elleni összecsapása.

Az eddigi 18 találkozó során 5 dorogi győzelem, 4 döntetlen, 9 vereség; 23 : 29-es gólaránnyal született.

Idegenbeli szereplésünk: 8 meccsből 1 győzelem, 2 döntetlen, 5 vereség; 6 : 15-ös gólarány.

Legutóbb tavaly szeptember 18-án, ugyancsak Csabán találkoztak a felek egymással, mégpedig a Magyar Kupa jegyében. A hazaiak magabiztosan verték a dorogiakat 3 : 0 arányban. Bajnokit utoljára tavaly augusztus 8-án játszottak Tatabányán. Akkor viszont a mieink nyertek 2–1-re.

A statisztika és a mérleg masszív csabai fölényt mutat. Az elmúlt öt év során két ízben sikerült veretlenül távozni a viharsarki katlanból. Közte legutóbb közel egy éve, tavaly február végén sikerült 1–1-es döntetlennel pontot rabolni. A hazaiak az őszi időszak végén kezdtek egyre jobban belelendülni és minden bizonnyal igyekeznek felzárkózni a középmezőnyhöz. Nehéz meccsre van kilátás, ahol egy döntetlent is sikerként könyvelhetnénk el, persze nem szabad egy pillanatig sem kizárólag védekező állásba vonulni. A biztos védőjáték mellett elengedhetetlen lenne a támadásokat is hozzátenni a taktikához.

Csapatunknál minimális személyi változásokat hozott a téli szünet. A Vasasból kölcsönben nálunk szerepelt Józsa Marcellt visszerendelte anyaegyesülete, míg a Kazinbarcikáról érkezett Pálinkás Gergőt visszavásárolta a borsodi klub. A tavozók mellett érkeztek is új játékosok. Az NB I-et is megjárt Rácz Ferenc több neves csapatban is szerepelt korábban, mint az MTK, a Pécs a Balmazújváros és a Kisvárda. Egyfajta helycserés támadással került Csillag Dárius Budaörsre, onnan pedig Horváth Roland érkezett. mindkét új szerzeményünk támadó játékos.

Csapatunk három előkészületi mérkőzést játszott idén és mindannyiszor győzőtt. A Gyirmót ellen Győrben nyertek 2–0-ra, Fehérváron az Ajka ellen 1–0-ra, míg Üveggyárban a Tatabányával szemben 4–0-ra. A  bajnoki főpróba nemzetközi meccs lett volna, ám felvidéki ellenfelünk soraiban számos pozitív teszt született, ezért le kellett mondani a találkozót. Ellenfelünk egy kiadós zakóval hangolt Diósgyőrben, miután a hazaiak megabiztosan verték őket 4 : 1 arányban. A csabaiak soraiban egy csokorra való egykor dorogi labdarúgó játszik és az edző is egykor a mieinket dirigálta. Ez további presztízst is jelenthet a vasárnapi mérkőzéshez.

Szabó Gyula

Megosztás