Pénztárcát lopott, egy évet kapott

Nem jogerősen egy év két hónap börtönbüntetésre ítélték azt a büntetett előéletű, különösen visszaeső férfit, aki egy esztergomi szórakozóhelyről pénztárcát lopott.

A megállapított tényállás szerint a férfi 2020. október 03-án 22 órakor egy esztergomi bár pultjában meglátta az ott dolgozó sértett őrizetlenül hagyott 2.500 forint értékű pénztárcáját, miközben ott vendégként tartózkodott. A vádlott kihasználta azt, hogy a sértett a munkája miatt nem tudta folyamatosan figyelemmel kísérni a pénztárcát, ezért azt a benne lévő iratokkal, és 100.000 forint készpénzzel eltulajdonította. A férfi a szórakozóhelyet elhagyva a pénztárcából a készpénzt kivette, majd a pénztárcát a benne lévő iratokkal együtt eldobta.

A férfi büntetett előéletű, legutóbb a bíróság 2016-ban, mint többszörös visszaesőt zaklatás bűntette és lopás vétsége miatt ítélte 3 év 6 hónap fegyházbüntetésre, amelyből 2018-ban szabadult.

Az Esztergomi Járási Ügyészség vádirata alapján, az Esztergomi Járásbíróság a 2022. január 28. napján tartott tárgyaláson, 1 év 2 hónap börtönbüntetésre, 2 év közügyektől eltiltásra ítélte és 100.000 forint vagyonelkobzást szabott ki azzal a különös visszaeső férfivel szemben, aki egy szórakozóhelyről lopta el az egyik alkalmazott pénztárcáját. Az ítélet nem jogerős, az ügyész és a védő a jogorvoslati nyilatkozat megtételére 3 munkanapot tart fenn, a vádlott tudomásul vette az ítéletet.

Forrás: Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség / Tatabányai Törvényszék
Borítókép: illusztráció