Kategóriák: DorogEsztergomHírek

Esztergomi és dorogi projektre szavazhatunk a Tesco-ban

A Tesco tizedik alkalommal hirdette meg az „Ön választ, mi segítünk” elnevezésű közösségi pályázati programját. A 46-os körzetben az esztergomi Mancs a szívre ifjúsági centrum Alapítványra és a dorogi Zöld Levelecske Nyílt Alapítványra szavazhatunk, a 47-es körzetben pedig a nyergesújfalui Zafféry Károly Szalézi Középiskolára, a Süttő Község Óvodásaiért, Bölcsődéseiért Közhasznú Egyesületre, valamint a tatabányai Turul’s Miners Sportegyesületre adhatjuk le a voksunkat.

A Tesco jubileumi közösségépítő pályázatára összesen 354 jelentkezés érkezett be 2021. október 11. és november 19. között. A pályázati anyagok közül az Effekteam Egyesület független szakértői szakmai szempontok figyelembevételével választották ki azt a 176 (körzetenként maximum 3) projektet, amelyek országosan összesen 42 millió forint támogatásban részesülnek majd. A bírák elsősorban a kidolgozottságot, az innovativitást, a kreativitást és a fenntarthatóságot értékelték.

Az ország legkülönbözőbb pontjairól érkező pályázók – főként kisebb helyi szervezetek, oktatási intézmények, nonprofit vállalkozások – elsősorban a zöldítés, hagyományőrzés, érzékenyítés és közösségépítés területén kívánnak aktívan hozzájárulni szűkebb környezetük jóllétéhez. A mindig aktuális eszközbeszerzéseken túl egyre többen gondolkoznak közösségi tér felújításában, élményközpontú edukációban vagy terápiás, illetve szabadidős programokban, bevonva a társadalom különböző rétegeit: ép és sérült embereket, fiatalokat és időseket, családosokat és egyedülállókat.

A Tesco vásárlói 2022. január 17. és február 13. között szavazhatnak a szavazási fordulóba jutott pályázatokra. Minden vásárlás után (összegtől függetlenül) 1 darab zsetont kapnak, amivel az áruházakban kihelyezett zsetongyűjtő pontokon az adott körzet 3 továbbjutó pályázatának egyikére szavazhatnak. Ezek közül a szavazási időszak végén a körzetenként legtöbb zsetont kapott kezdeményezés 400 ezer, a második helyezett 200 ezer, a harmadik pedig 100 ezer forint támogatásban részesül projektje megvalósításához.

A 46-os körzetben (esztergomi és dorogi áruházban) az alábbi projektekre szavazhatunk:

  • Mancs a szívre ifjúsági centrum Alapítvány: Iskolai versenyek a környezetvédelem, mentálhigiéné és a felelős állattartás témakörében. „A gyerekek egészséges testi és lelki fejlődéséhez elengedhetettlen a tiszta és kiegyensúlyozott környezet megteremtése. A projekt a pedagógusokat szólítaná fel, hogy osztályukkal vegyenek részt az alapítvány által hirdetett versenyen, amely három fontos témakört tervez becsempészni az oktatásba: környezetvédelem, mentálhigiéné és felelős állattartás. A leghatékonyabb, ha a gyerekek tanári segítséggel saját maguk tárják fel a problémákat és azok megoldását. Ehhez kérjük a támogatást. Köszönjük!”
  • Zöld Levelecske Nyílt Alapítvány: A jövő nemzedékéért a jövő eszközeivel. „Az általunk beszerezni kívánt robotméhecske napjaink legeredményesebben használható eszközei közé tartozik. Könnyen a gyerekek kedvencévé válhat, hiszen amellett, hogy programozni lehet, és végrehajtja a parancsokat, villog és még hangot is ad. Tökéletes eszköz a térbeli és síkbeli viszonyok tanításához, gyakorlásához, illetve a programozási alapismeretek játékos, cselekvésbe ágyazott elsajátításához. A jövőre készíti fel a gyermekeket, hogy sikeres felnőtté válhassanak. Szavazzon a jövőre!”

A 47-es körzetben (komáromi, tatai, tatabányai és oroszlányi áruházban) az alábbi projektekre szavazhatunk:

  • Zafféry Károly Szalézi Középiskola: Önkéntesen az ifjúság szolgálatában. „A szülők és a gyermekek is igénylik, hogy jó közösségben tölthessék el a nyári szünetet. Táborunkkal az a célunk, hogy egyre többen megismerhessék a szalézi lelkiséget, a vidámságot, a befogadás, az önzetlen odaadás örömét. Lehetőséget kínálunk a fejlődésre, az ismeretek bővítésére, a közösségépítésre és a gondtalan játékra. Ön abban segíthet, hogy a támogatás elnyerése által önkénteseink még eredményesebb munkát végezhessenek. Köszönjük, ha ránk szavaz!”
  • Süttő Község Óvodásaiért, Bölcsődéseiért Közhasznú Egyesület: Új játszóudvarkerítés a Százszorszép bölcsődében. „Az új kerítés megépítésével a legkisebbek könnyebben megközelíthető, elkülönített játékteret kapnának a süttői bölcsőde udvarán. Az önkéntes munkával, közösségi összefogásban megvalósuló projekt nemcsak a 2-3 évesek akadálymentes közlekedését szolgálná, de szebb és biztonságosabb környezetet is nyújtana számunkra. Ehhez kérjük a szavazatát. Köszönjük!”
  • Turul’s Miners Sportegyesület: A Dózsa György Sportiskolai Általános Iskola részleges felújítása Tatabányán. „Szurkolói csoport vagyunk, aktívan részt vállalunk a közösségépítésben és a jótékonysági akciókban is: a közösségi szemétszedésekben Tatabányán és környékén, a tatai tómeder takarításában, a vértesszőlősi illegális hulladéklerakó felszámolásában, a beteg gyerekeknek szervezett kupakgyűjtésben és a szurkolói felvonulásokban. Jelen projektünk keretében a tatabányai Dózsa György Sportiskolai Általános Iskola kerítését, udvarát és játszóterét újítanánk fel. Szavazatával ezt támogathatja. Köszönjük!”

A szavazással, valamint a korábbi győztes pályázatokkal kapcsolatos további információ a www.tesco.hu/kozosseg oldalon olvasható. Az „Ön választ, mi segítünk” program támogatásából megvalósult projekteket ezen a térképen lehet megtekinteni.

Fotó, forrás: Tesco Sajtóosztály

Megosztás