Fabottal bántalmazta feleségét

Börtönbüntetésre ítélhetik azt a férfit, aki több alkalommal, ököllel és fabottal verte meg a feleségét Esztergomban. A nő a bordatörés mellett olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a lépét műtéttel távolították el.

A vádirati tényállás lényege szerint a vádlott és a sértett között gyakoriak voltak a viták, emiatt a sértett 2021. augusztus 22-én elhagyta a vádlottal közös esztergomi otthonát. 2021. augusztus 25-én a délutáni órákban azonban hazatért, ekkor otthon volt a vádlott és a család többi tagja is. A vádlott elküldte a lakásból a családtagjait azzal, hogy meg akarja beszélni az együttélésüket a sértettel, és megígérte nekik, hogy nem fogja bántani a sértettet. A vádlott ezeket megelőzően szeszes italt fogyasztott és szorongásoldó tablettákat vett be. Ugyanezen a napon a vádlott féltékenységből eredő bosszúból tettleg bántalmazta a sértettet, több alkalommal, ököllel, kiserővel megütötte a fejét, egy nagy fabottal, legalább közepes erővel megütötte a combját, nagy erővel megütötte a hátának jobb oldalát és a kezét, majd a fekvő testhelyzetbe került sértettet nagy erővel hátba rúgta.

A sértett a bántalmazás következtében ujj- és bordatörést, valamint léprepedést szenvedett el. A léprepedés életveszélyes sérülésnek minősül. Az életveszélyes állapot elhárítása végett a sértett lépét műtéttel el kellett távolítani.

A Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség a férfival szemben életveszélyt okozó testi sértés bűntettének elkövetése miatt nyújtott be vádiratot a Tatabányai Törvényszékre. 

A főügyészség a vádiratban indítványt tett arra, hogy a törvényszék a vádlottal szemben végrehajtandó börtönbüntetést szabjon ki, valamint tiltsa el őt a közügyek gyakorlásától.

Fotók, forrás: Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség