Kategóriák: Hírek

Elkezdődött a nagysápi ravatalozó felújítása

Január 10-én megkezdődött a nagysápi ravatalozó épületének belső átalakítása és teljes felújítása – tudtuk meg Balogh Miklós polgármestertől.

A polgármester elmondta, hogy a Magyar Falu Program „Önkormányzati temetők infrastrukturális fejlesztése” című pályázaton mintegy 11 millió forintot nyertek a ravatalozó épületének korszerűsítésére. Balogh Miklós megjegyezte, hogy az épületet az 1960-as években építették és akkor még olyan helyiségek is voltak a ravatalozóban, amelyekre ma már nincs szükség. Ezért a régi közfalakat elbontják, amivel egy új 50 négyzetméteres belső tér jön létre. Mindemellett korszerűsítik a villamos hálózatot és a világítást, valamint kicserélik az aljzatburkolatot.

A munkálatok – az időjárási körülményektől függően – várhatóan egy hónapot vesznek igénybe, melyet az Eszköz Partner Kft. végez el. Így februárban már a megújult arcát mutathatja a nagysápi temető ravatalozója.

„Szeretteinktől való búcsúzás az egyik legfájóbb dolog, ami érhet bennünket. Ezért fontos, hogy méltó körülmények között búcsúzhassunk és búcsúzhassanak szeretteiktől a gyászoló hozzátartozók.” – tette hozzá Balogh Miklós.

Borítókép: a nagysápi ravatalozó látványterve