Fizetés nélkül távozott a szállodákból, négy évet kaphat

Nem jogerősen négy év börtönbüntetésre és több mint félmillió forint vagyonelkobzásra ítélték azt a nőt, aki azzal okozott kárt kilenc szállodának – köztünk egy esztergominak is –, hogy a szállások költségeit nem fizette ki és az nem is állt szándékában.

A vádirat szerint az elkövető 2019. január- május között internetes úton, különböző e-mail címekről országszerte rendszeresen foglalt szállásokat, majd a szálláshelyeken minden esetben álnevet, valótlan lakcímeket és valótlan elérhetőségeket használva jelentkezett be, a szállásadókat, illetőleg a szállásadó alkalmazottjait megtévesztve fizetési szándék nélkül vette igénybe a szálláshelyek szolgáltatásait, majd a szállásokról fizetés nélkül távozott. Az elkövető minden egyes szobafoglalásnál a bejelentőlapokat hamis adatokkal kitöltötte és azokat aláírta, ezáltal hamis magánokiratokat használt fel.

A csaló nő egy esztergomi szállodának 157.240 Ft, egy zebegényi hotelnek 55.540 Ft, egy egri panziónak 148.000 Ft, egy miskolci hotelnek 173.100 Ft, egy nyíregyházi szálláshelynek 142.578 Ft, egy szolnoki hotelnek 247.250 Ft, egy hódmezővásárhelyi hotelnek 113.540 Ft, egy székesfehérvári hotelnek 114.360 Ft, egy velencei hotelnek 130.400 Ft kárt okozott.

Az egyik nagykanizsai hotelben 2019. 04 15. napján foglalt szobát. A szállás elfoglalása érdekében itt is álnéven bejelentő lapot töltött ki, melyek valós adatainak nem feleltek meg. A foglalás szerint 5 éjszakát töltött volna a hotelben, melynek költségét a szálloda recepciósa – belső szabályzatuknak megfelelően – előre kért kifizetni, azonban ennek nem tett eleget arra hivatkozva, hogy nincs nála annyi pénz és a fizetésre másnap reggelig haladékot kért. Ennek során a szálloda recepciósa közölte vele, hogy erre nincs lehetősége, mire a vádlott arra hivatkozva, hogy az első éjszaka rendezése érdekében pénzt vesz magához, távozott a hotelből, de oda már nem tért vissza. A nő rögtön egy másik nagykanizsai hotelbe jelentkezett be 6 éjszakára szóló foglalásra hivatkozva, itt is valótlan személyes adatokat adott meg. Az előző hotel személyzetének jelzése alapján a valótlan adatokkal bejelentkezés tényét megállapították, ezért igényét elutasították.

Az Esztergomi Járási Ügyészség vádirata alapján az Esztergomi Járásbíróság 4 év börtönbüntetésre és 4 év közügyektől eltiltásra, valamint 522.721 Ft vagyonelkobzásra ítélte a nőt. Az ítéletet az ügyész tudomásul vette, a védő fellebbezést jelentette be ellene, így az nem jogerős.

Forrás: Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség / Tatabányai Törvényszék

Megosztás