Tapétavágókéssel fenyegetőzött

Fegyházbüntetésre ítélhetik azt a piliscsévi nőt, aki tapétavágókéssel fenyegetve támadt meg két sértett nőt Esztergomban, az egyiktől az értékeit is elvette.

A vádirat szerint az elkövető 2021. július 12-én 19 óra 30 perc körüli időben Esztergomban, a Mária Valéria hídon gyalogló nőt követte, hozzá közel érve a nála lévő kés fém vágóélét kitolva közölte, hogy „add ide a táskád és a pénzed”, miközben a kést a sértettől mintegy 1 méterre tartotta. A sértett a fenyegetéstől megijedt, ezért átfutott Szlovákiába, így az elkövető tőle értéket elvenni nem tudott. A sértett a híd szlovák oldalán segítséget kért.

Az elkövető ezt követően az Esztergom, Nagy Duna sétányon gyalogolt, amikor 20 óra 30 perc körüli időben észrevette a járdán közlekedő sértett nőt. Az elkövető a sértett bal vállára felakasztott bőr táskát bal kezével megfogta, majd a jobb kezében lévő késsel elvágta a pántját azért, hogy a benne lévő értékeket megszerezze. A sértett fogta a táskát, ezért az elkövető megpróbálta kitépni azt a kezéből, de ezt a sértett nem engedte. Ekkor az elkövető a késsel hadonászott, a sértettet megvágással fenyegette. A sértett a fenyegetés hatására elengedte a táskáját, amiből az elkövető kivette a pénztárcában lévő 25.000 Ft-ot, majd a Mária Valéria híd irányába elmenekült a helyszínről, a táskát és a pénztárcát a helyszínen hagyta.

Az ügyészség a vádiratban indítványozta, hogy az Esztergomi Járásbíróság a nő letartóztatását tartsa fenn, továbbá fegyházbüntetésre és közügyektől eltiltásra ítélje, valamint a lefoglalt tapétavágó kést kobozza el.

Forrás: Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség