Kategóriák: EsztergomHírek

Elektronikai hulladékgyűjtést szerveznek Esztergomban

2021. december 17-én és 18-án három helyszínen szerveznek elektronikai hulladékgyűjtési akciót Esztergomban.

A feleslegessé vált elektronikai hulladékokat az alábbi helyszíneken adhatják le, mindkét nap 8 és 19 óra között (a hulladék átadása díjmentes):

  • Esztergom, GAMESZ telephely, Dózsa György tér (Szentgyörgymező).
  • Esztergom, Gőzhajó utcai parkoló.
  • Esztergom-Kertváros, Szalézi lakópark buszmegálló melletti terület (111-es út és Strázsa utca kereszteződésében)

A gyűjtés keretében kizárólag bontatlan háztartási elektronikai berendezések (tv, monitor, hűtő, mobiltelefon, laptop és más szórakoztató-elektronika, konyhai, és fürdőszobai gépek, kábelek, vezetékek) átvételére lesz lehetőség. Az önkormányzat felhívja a lakosság figyelmét, hogy a hiányos, rongált, törmelékes vagy erősen szennyezett eszközöket nem áll módukban átvenni. Ez nem azt jelenti, hogy a sérült, hibás eszközöket nem veszik át, hanem az eszközök darabjait, hiányos alkatrészeit, illetve azokat az elemeket nem lehet leadni, ami az újrahasznosítási folyamatban értéket nem képez (pl. hűtőszekrény váza, nyomtató műanyag fedele, mikrohullámú sütő ajtaja stb.)

Továbbá nem vesznek át irodatechnikai berendezések működtetéséhez szükséges kellékeket (tintapatronok, tonerek – nyomtatókat csak a festékpatron nélkül), CD, DVD lemezeket, elemet, akkumulátort.

Az akció során folyamatos felügyelettel biztosítják, hogy csakis a feltételeknek megfelelő berendezések kerüljenek elhelyezésre. A begyűjtött hulladékot az európai előírások szerint feldolgozzák, és a kinyert anyagokat újra visszaforgatják a termelésbe.

Forrás: esztergom.hu

Megosztás