Kategóriák: Hírek

Az 5 legjobb ajándék gyerekeknek

Karácsony, Mikulás, húsvét, születésnapok – egymást érik az ünnepek egész évben, így mindig van alkalom az ajándékozásra. De ki az, aki képes ilyen gyakran előrukkolni újabb, meg újabb ajándék ötletekkel?

Szerencsére egy szuper családi webáruház pont arra való, hogy mindent megtalálunk egy helyen! Ha még így is nehéz lenne a választás, hoztunk néhány ötletet, ami tuti befutó lesz a gyerekeknél!

Játékkonyha

Egy igazán kreatív és izgalmas játék gyerekeknek a babakonyha. Már egészen kicsi kortól leköti a gyerekeket, hiszen onnantól, hogy járni és beszélni tudnak, megállás nélkül utánozzák a felnőtteket. A játékkonyha kiegészítők nekünk elképesztően cuki látványt nyújtanak, ám a gyerekek számára fontos fejlesztő szerepet töltenek be. A fa babakonyha például amellett, hogy szórakoztatja őket, fejleszti a kreativitásukat és a kézügyességüket is, ráadásul jó eséllyel kedvet kapnak ahhoz, hogy később besegítsenek az igazi konyhában is.

Játék babák

Bár elsőre elcsépeltnek tűnhet, valójában egy gyerekszobából sem hiányozhatnak a játékbabák. A babakonyha mellett ez is kiváló szerepjáték, mivel a kicsik egyszerre több mindent gyakorolhatnak a babákon. A csecsemőket imitáló babákkal való játék során például a szülői lét alapjait próbálhatják el, míg az olyan babák, mint a Barbie, a szerepjáték mellett arra is jók, hogy a gyerekek kreatívan alakítsák a ruhájukat és a frizurájukat. Ha pedig van otthon egy varrógép és egy lelkes anyuka vagy nagymama, még a divat szakmához is megjöhet a kedvük!

Járművek

A matchbox-októl az összeépíthető modellekig számtalan féle jármű tökéletes kicsinyített mása kapható a játékboltokban. Ezek egy része a babákhoz hasonlóan szerepjátékra alkalmas, ami a gyerekek fantáziáját teszi élénkebbé, míg más, pl. az összeszerelhető darabok a logikai- és a problémamegoldó készségeket, valamint a kreativitást fejlesztik. A jövő mérnökei és autószerelői most még ott szaladgálnak a játszótéren, és ki tudja, talán épp egy ilyen ajándék fogja meghozni a kedvüket.

Építőkocka

Az építőkockák világa rendkívül gazdag, így a legtöbb korosztály számára óriási örömet fog okozni, ha egy doboz építőkockával lepjük meg. Az egészen kicsiknek egyszerű színek és formák segítenek a fejlődésben, míg a legnagyobbakat már kifejezetten bonyolult kihívások elé állítja egy-egy doboz építőkocka.

Társasjáték

Ha társasjátékot veszünk ajándékba, nem csak az ünnepeltet, hanem az egész családot megörvendeztetjük. Egy ilyen táblajáték kiváló apropó arra, hogy kicsik és nagyok összegyűljenek az asztal körül vagy a szőnyegen a karácsonyfa mellett, és eltöltsenek együtt egy igazán szórakoztató délutánt.

Borítókép: canva.com

Megosztás