Sérüléseibe halt bele az a féri, akit ismerőse ütött el

Meghosszabbíthatják a letartóztatását annak a 43 éves férfinak, aki egy baráti összejövetelt követően figyelmetlenségből gépkocsijával elütötte egy ismerősét Kesztölcön. H. Tibor segítségnyújtás nélkül továbbhajtott, a 39 éves sértett a vízelvezető árokba esett és a helyszínen elhunyt.

Az indítvány szerint az elkövető baráti összejövetelt követően 2021. június 6-án 00 óra 45 perc körüli időben egy tehergépkocsival Kesztölc lakott területén közlekedett. A férfi a haladása során a működő közvilágítási lámpákkal ellátott útszakaszon figyelmetlensége miatt nem észlelte a vele azonos irányba, a jármű haladási irányát tekintve az úttest jobb oldalán gyalogosan haladó, vele korábban a baráti összejövetelen együtt szórakozó sértettet, akit járművének jobb elejével elütött.

Az ütközés hatására a sértett a vízelvezető árokba esett, az elszenvedett súlyos sérülések miatt a helyszínen elhunyt.

Az elkövető észlelte az ütközést, ennek ellenére a helyszínről segítségnyújtás nélkül elhajtott.

Az ügyészség indítványa alapján az Esztergomi Járásbíróság 2021. június 8-án rendelte el a férfi letartóztatását, mert az elkövető a balesetet követően tárgyi bizonyítási eszközt rejtett el, továbbá fennállt annak a veszélye, hogy szabadlábon hagyása esetén a bizonyítást veszélyeztetné. A bíróság az ügyészség indítványára a férfi letartóztatását legutóbb 2021. december 8-ig meghosszabbította.

A Tatabányai Járási Ügyészség indítványozta, hogy a bíróság a letartóztatást 2022. február 08-ig hosszabbítsa meg. A bíróság az indítvány tárgyában az elkövetőt ülésen meghallgatja, azt követően hozza meg döntését.

Forrás: Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség / police.hu
Fotók: police.hu