Kategóriák: DorogHírekKék hírek

Pénzbüntetésre ítélhetik a dorogi konyaktolvajt – VIDEÓ

Pénzbüntetésre ítélhetik azt a férfit, aki tizenhat alkalommal lopott konyakot egy dorogi boltból. A férfi korábban több dorogi raktárba is betört, ahonnan réz kábeleket és fém eszközöket lopott el.

A vádirat szerint a férfi elkövető 2021. július 15-e és augusztus 9-e között tizenhatszor lopott ugyanabból a dorogi boltból 0,5 deciliteres konyakokat, összesen 7.130 Ft értékben. Mindegyik lopást rögzítette ugyanaz a biztonsági kamera, a lopások a bolt ugyanazon részén történtek.

A férfi a bolti lopásokat megelőzően egy dorogi telephelyről híddaru elektronikus vezérlőegységet, továbbá a csőregiszteres központi fűtés egy regiszterét vitte magával. Az elkövető 2020. június 14-én ugyaninnen leszerelte a központi fűtést kiszolgáló 12 darab alumínium tokozott szekrény ajtaját, majd az összekötő kábeleket kivágta, illetve a késes megszakítókat kiszerelte, részben összetörte, a szekrények belső sinezését kivette. A vezetékeket lecsupaszította, a benne lévő rezet pedig ellopta. Az elkövetési érték: 270.000 forint, a rongálási kár 650.000 forint.

A férfi ugyanezen a telephelyen két másik raktárba is betört, az egyikből összesen 98.000 Ft értékben vitt el ún. „bikakábelt”, rézsodronyokat, hegesztőkábelt, a másik raktárból 17.600 Ft értékben szerszámokat vitt magával.

Az ügyészség a vádiratban arra tett indítványt, hogy a többszörös visszaeső férfit az Esztergomi Járásbíróság börtönbüntetésre, közügyektől eltiltásra, és 111.600 forint vagyonelkobzásra ítélje.

Fotó, forrás: Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség