Kategóriák: EsztergomHírek

Energetikai felújítás a Szatmári Irgalmas Nővéreknél

A projekt keretében az esztergomi Szent Vincéről Nevezett Szatmári Irgalmas Nővérek Társulatának épületében működő szociális otthon energiahatékonyságot célzó felújítása történt meg. A Széchenyi 2020 program keretében 279,80 M Ft európai uniós, vissza nem térítendő támogatás segítségével valósult meg a beruházás.

A projekt célja az volt, hogy az esztergomi Szent Vincéről Nevezett Szatmári Irgalmas Nővérek Társulatának épületében működő szociális otthon energiahatékonyságot növelő felújítása megvalósuljon. Az épület fenntartási költségei igen magasak voltak, melyet a nyílászárók és a fűtési rendszer rossz hatásfoka, korszerűtlensége okozott. A pályázat az Egyházak épületenergetikai fejlesztései megújuló energiaforrás hasznosításának lehetőségével című, KEHOP-5.2.3. kódszámú felhívásra került benyújtásra, amely a Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Program keretén belül került meghirdetésre.

A 279,80 M forint európai uniós támogatás segítségével az épületen a nyílászárók cseréje, a fűtési rendszer korszerűsítése, a HMV termelő berendezés korszerűsítése sikeresen megtörtént.

A kivitelezői munkák 2021. október végén fejeződtek be, melynek köszönhetően az épület energiafogyasztása nagy mértékben csökkent. A felújítással jobb körülményeket és környezetet tudnak biztosítani az épületben tartózkodóknak.