Kategóriák: HírekNyergesújfalu

Megújult a nyergesújfalui mentőállomás

Dr. Völner Pálnak, a térség országgyűlési képviselőjének kezdeményezésére helyi cégek, illetve egyéni vállalkozók újították fel a nyergesújfalui mentőállomást, ezzel megköszönve az életmentők áldozatos munkáját.

A képviselő november 18-án, csütörtökön látogatott el a létesítménybe és megbizonyosodott arról, hogy az elvégzett munka által a mai kor igényeinek megfelelően, komfortosabb környezetben végezhetik el a munkájukat a mentőtisztek és a helyi mentőállomás munkatársai.

 „Minden érintettel átbeszélve a helyzetet, arra jutottunk, hogy az épület felújítása a legjobb, mert ezzel a mentők mindennapjait tesszük még komfortosabbá” – fejtette ki lapunknak Völner Pál, majd hozzátette: „A megújult mentőállomás kívülről is jól mutat, és bár a járványhelyzet miatt most sajnos nem nézhettük meg a belső részeket, az arról készült képek bizonyítják, hogy a cégek és a szakemberek a legjobb tudásuk szerint dolgoztak az elmúlt egy hónapban.” Völner Pál elmondta: ahogy híre ment az akciónak, egy esztergomi vállalkozó is jelentkezett, hogy szívesen részt venne a munkában – az eredeti csapat azonnal, örömmel fogadta is az új kollégát.

„Köszönettel tartozunk azoknak az embereknek, akik időt, energiát és anyagiakat nem kímélve úgy döntöttek, hogy most azokért fognak önzetlenül dolgozni, akik az év minden napján értünk küzdenek” – jelentette ki a képviselő, hozzátéve, hogy számára hatalmas öröm volt, hogy közreműködhetett egy ilyen kezdeményezésben.

Arra, hogy a mentőszolgálat munkatársai milyen kemény és feszített tempójú munkát végeznek, a koronavírus-járvány is rámutatott, így sokan döntöttek úgy, hogy valamilyen módon támogatják őket. Ahogyan emlékezhetnek, a vendéglátósok a Hambulancia program keretében biztosítottak ingyenesen ételt, italt a szolgálatban lévő mentőknek. Voltak más akciók is, Esztergomban például két mosó-szárítógépet kapott a mentőállomás – az egyiket szintén Völner Páltól –, és ott is zajlottak felújítási munkálatok felajánlásoknak köszönhetően.