Kategóriák: HírekKék hírek

Ittas férfi pénztárcáját lopta el a kocsmában

Meghosszabbíthatják annak a férfinak a letartóztatását, aki az ittas állapota miatt védekezésre képtelen férfi zsebéből lopta el a pénztárcát egy lábatlani kocsmában.

Az indítvány szerint az elkövető 2021. október 21-én 20 óra 55 perc körüli időben a lábatlani kocsmában a férfi sértett erősen ittas állapotát kihasználva eltulajdonította az annak zsebében elhelyezett pénztárcáját, amiben 300.000 Ft összegű készpénz és a sértett iratai voltak.

Az elkövető a pénztárcából a készpénzt és az iratokat kivette, majd a pénztárcát a sértett ingatlanának udvarára bedobta.

Az elkövető büntetett előéletű, ellene lopás miatt van folyamatban eljárás. Az indítvány szerint fenn áll a bűnismétlésnek, valamint a bizonyítás megnehezítésének a veszélye a férfi szabadlábon hagyása esetén.

Az ügyészség indítványára az Esztergomi Járásbíróság a férfi letartóztatását egy hónapra rendelte el 2021. október 26-án.

Az Esztergomi Járási Ügyészség indítványozta, hogy a nyomozási bíró a férfi letartóztatását három hónappal hosszabbítsa meg a bizonyítás megnehezítésének vagy meghiúsításának megakadályozása érdekében és a bűnismétlés lehetőségének megakadályozása érdekében.

Forrás: Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség