Kategóriák: EsztergomHírek

Átmenetileg zárva tart az esztergomi könyvtár

Felújítási munkálatok miatt bezárt az esztergomi könyvtár. Előreláthatóan november végén, vagy december elején fogadhatnak ismét olvasókat.

A Helischer József Városi Könyvtár fűtési rendszerét és nyílászáróit a következő hetekben, hónapokban újítják. Míg a járvány alatt lehetőség nyílt az olvasók kiszolgálására – még ha házhoz szállítással vagy éppen ajtón keresztül történő átadással is – most erre sajnos nincsen lehetőség – tudtuk meg Schmöltz Margittól, a könyvtár vezetőjétől.

A könyvállományt óvni kell a portól, víztől, ezért a polcokat tetőtől talpig becsomagolták, a berendezést átrendezték, hogy a szakembereknek legyen elegendő munkaterülete a szereléshez.

Előreláthatóan több bezárásra is szükség lesz, az éppen aktuális állapotról érdemes a könyvtár honlapján, illetve Facebook oldalán tájékozódni. Az olvasóknak ezen időszak alatt természetesen nem számítanak fel késedelmi díjat. A meghirdetett programok java része nem marad el, hanem a Kapcsolatok Házába költözik – tette hozzá Schmöltz Margit.

Megosztás