Kategóriák: HírekKék hírekTokod

Ágyneműtartóba rejtette a kábítószert

Jogerősen két év börtönbüntetésre és vagyonelkobzásra ítélték azt a visszaeső férfit, aki fogyasztotta, árulta, és tokodi otthonában az ágyneműtartóban rejtegette a marihuánát.

A megállapított tényállás szerint a büntetett előéletű vádlott 2020. év elején marihuánát tartalmazó növényi anyagot szerzett meg, amelyet tokodi lakóhelyén, a szobában található ágyneműtartóban rejtett el.

A vádlott a megszerzett anyagot tasakokba grammonként kiporciózta, majd havonta 1-2 alkalommal értékesített abból. Az értékesítésekre Tokodon közterületen, különböző helyszíneken került sor, az egyik ilyen egy áruház parkolója volt. Az utolsó vásárlásra 2020. június 19. napján az esti órákban egy buszmegállóban került sor, ahol a vádlott összesen 8 tasak marihuánát értékesített, összesen 20.000 forint vételáron. A vádlott nem csak árulta, hanem fogyasztotta is a kábítószert, az által értékesített és birtokolt összesen 30,33 gramm marihuána totál THC tartalma nem éri el a csekély mennyiség felső határát, annak 1,04 %-a.

Az Esztergomi Járásbíróság a 2021. november 9. napján tartott előkészítő ülésen a vádlottat, mint visszaesőt, 2 év börtönbüntetésre ítélte, 3 évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától, valamint 75.000 forint erejéig vagyonelkobzást rendelt el. A vádlott legkorábban a szabadságvesztés háromnegyed részének kitöltését követő napon bocsátható feltételes szabadságra. Az ítélet jogerős.

Forrás: Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség / Tatabányai Törvényszék
Borítókép: Rendőrség