Kategóriák: Hírek

Mi kell az otthoni kényelmes heverészéshez?

Kényelmesen elterülni otthon a nappaliban, esetleg közben megnézni egy filmet közösen, a családdal. Ez egy olyan esti, hétvégi program, ami sokak kedvence, ám tenni kell azért, hogy kényelmesen megvalósíthatóvá váljon. A szabadidő megteremtése az elsődleges, ha pedig ez megvan, az eszközigényt kell kielégíteni. Ezért ajánljuk a heverőket és foteleket.

Minden este használatban lesz a minőségi heverő

Ha már a címben heverészést említettünk, nem is kérdés, hogy mi kell ehhez: hát persze, hogy egy heverő! Ez a bútordarab a nevében hordozza a célját, azt, hogy nincs is más dolga az embernek, minthogy elheveredjen rajta egy hosszú, fárasztó nap után. A heverők közül a legmegfelelőbbet több szempont alapján kell kiválasztani. Az első és legfontosabb, hogy kényelmes legyen. Ezt két módszerrel állapíthatjuk meg: az egyik, hogy kipróbáljuk egy üzletben a kinézett terméket, a másik, hogy ha például neten vásárolunk, akkor megnézzük a vásárlói visszajelzéseket. A két technikát egyébként lehet vegyíteni is: megoldható, hogy egy modellt kinézzünk egy üzletben, ki is próbáljuk azt, majd később, annak gyári száma vagy típusa alapján lerendeljük az internetről – sokszor lényegesen olcsóbban, mint amibe a boltban kerülne. Ha a kényelem adott, akkor pedig már csak a stílust kell kiválasztani, ami az aktuális otthon függvénye.

Kényelemben a fotelek is verhetetlenek

Ha a heverő a heverészés eszköze, akkor a fotelek a lehető legkényelmesebb ülési pozíció megtalálásában segítenek. A lényeg itt is a kényelem, a komfortosság, de talán itt a stílus még fontosabb is, mint egy heverő esetében. A szép fotel az adott szoba éke, fókuszpontja lehet, olyan darab, ami magára vonzza a szemet. Éppen ezért ebben a kategóriában bátrabban lehet válogatni, próbálkozni az élénkebb színekkel, modernebb formákkal. A heverő és a fotel lehet egymáshoz illeszkedő, de akár két teljesen eltérő bútordarab is – minden attól függ, hogy az adott helyiségbe hogyan illeszkednek be ezek az elemek.

A fotó forrása: Stenko Vlad / Shutterstock.com 

Megosztás